Par viltotu dokumentu izmantošanu lidostā «Rīga» aizturēti divi Šrilankas pilsoņi (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts robežsardze ceturtdien par viltotu dokumentu izmantošanu aizturējusi divus Šrilankas pilsoņus, TVNET uzzināja robežsardzē.

Abi Šrilankas pilsoņi lidostas «Rīga» robežkontroles punktā mēģinājuši izmantot viltotu Šengenas vīzu. Par viltotu dokumentu izmantošanu sākti kriminālprocesi. Personas ievietotas Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 38 likumpārkāpējus, no tiem 21 - uz ārējām robežām.

Ieceļošana Latvijā liegta 12 ārzemniekiem. Terehovas, Silenes un Lidostas «Rīga» robežkontroles punktos ieceļošana Latvijā liegta astoņiem Gruzijas, vienam Tadžikistānas un vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija dzīvības un veselības obligātās apdrošināšanas polises.

Savukārt Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas valstu teritorijā.

Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi, pārsniedzot vīzā noteikto uzturēšanās laiku, Kārsavas un lidostas «Rīga» robežkontroles punktos konstatēti četriem ārzemniekiem - diviem Krievijas, vienam Kazahstānas un vienam Ukrainas pilsonim. Personas par pārkāpumiem administratīvi sodītas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu