Rīgā pie Armēnijas pilsoņa atrod teju miljonu nelegālu cigarešu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde aizturējusi Armēnijas pilsoni, kurš Rīgā izplatījis nelegālās cigaretes lielos apmēros, - kopumā pie viņa atrasts teju miljons cigarešu, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Septembra beigās policisti vīrieti pieķēra brīdī, kad viņš brauca ārā no garāžu kooperatīva Ziepniekkalnā. Policisti apturēja viņa auto, taču viņš nospieda gāzes pedāli un metās bēgt. Pēc neilgas pakaļdzīšanās vīrietis apstājās, pameta savu auto un aizbēga kājām. Tajā reizē vīrietim izdevās aizbēgt no ENAP darbiniekiem.

Pārbaudot glabātuvi un pamesto automašīnu, likumsargi atrada 490 000 nelegālo cigarešu, līdz ar to tika sākts kriminālprocess par nelikumīgu akcizēto preču glabāšanu lielā apmērā, bet aizbēgušais armēnis tika izsludināts meklēšanā.

Vēlāk, turpinot vīrieša meklēšanu, ENAP darbinieki noskaidroja, ka aizdomās turētais, visticamāk, plāno turpināt savas noziedzīgās darbības, un oktobra vidū 29 gadus veco vīrieti policisti beidzot aizturēja līdzīgā situācijā - brīdī, kad viņš ar citu auto no citas glabātavas Murjāņu ielā grasījās pārvest cigaretes. Arī šajā reizē vīrietis metās bēgt, bet tas viņam neizdevās. Šoreiz atrasto cigarešu skaits bija lielāks - 501 600, un arī par šo gadījumu tika uzsākts kriminālprocess.

Ņemot vērā to, ka aizdomās turētais turpināja savas nelikumīgās darbības, ENAP darbinieki lūdza tiesu vīrietim nekavējoties piemērot apcietinājumu. Tiesa izmeklētāju lūgumu apmierināja, bet pirmstiesas izmeklēšana turpinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu