Ūdens boileros atrod 4,5 miljonus kontrabandas cigarešu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) uz prāmja, kas kursē maršrutā Liepāja–Travemunde, uzbraukušā automašīnā ūdens uzsildīšanas boileros VID atrada vairāk nekā 4,5 miljonus kontrabandas cigarešu, aizturēts Lietuvas pilsonis, pavēstīja VID Sabiedrisko attiecību daļa.

8.novembrī VID muitas amatpersonas, veicot kontroles pasākumus Liepājas ostā uz prāmja «ASK», kas kursē maršrutā Liepāja–Travemunde, veica padziļinātu muitas kontroli Lietuvā reģistrētam smagajam automobilim ar puspiekabi, kuru vadīja Lietuvas pilsonis. Saskaņā ar muitas amatpersonām uzrādītajiem dokumentiem kravā atradās ūdens uzsildīšanas boileri, kurus bija paredzēts sūtīt no Igaunijas kādam uzņēmumam Beļģijā, taču muitas amatpersonām aizdomas izraisīja ūdens uzsildīšanas boileru konstrukcijas.

Padziļinātas kontroles laikā konstatēts, ka ūdens uzsildīšanas boileros noslēptas kopumā 4 516 440 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām: 1 689 680 cigaretes «Winston», 555 600 cigaretes «Minsk» un 2 271 160 cigaretes «Fest». VID Muitas policijas pārvaldes speciālistu aplēses liecina, ka valsts budžetam novērstais kaitējums naudas izteiksmē ir 677 466 eiro.

Par šo faktu VID Muitas policijas pārvaldē 9.novembrī sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 191.panta trešās daļas par muitošanai pakļauto preču glabāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu Latvijas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, kas veikts lielā apmērā.

Atsavinātās cigaretes un transportlīdzeklis tuvākajā laikā tiks nodoti Nodrošinājuma valsts aģentūrai. Aizturēts viens Lietuvas pilsonis, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Plašāku informāciju izmeklēšanas interesēs VID pašlaik nesniedz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu