Ekspertīzes apliecina, ka bērni Baložos miruši vardarbīgā nāvē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/frosch50

Divi bērni Baložos, pie kuru bojāejas tiek vainota viņu māte, miruši vardarbīgā nāvē, liecina veiktās ekspertīzes. Valsts policija pašlaik sīkāku informāciju izmeklēšanas interesēs nesniedz.

10.oktobrī Baložos kādā dzīvoklī tika atrasti miruši divi mazi puisēni - pusotru un trīs gadus veci - un aizdomās par bērnu slepkavību apcietināta viņu māte. Ierosināts kriminālprocess par slepkavību.

Pēc bērnu bojāejas Valsts bērna tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) uzsāka pārbaudi par Ķekavas novada pašvaldības sociālā dienesta rīcību, lai vērtētu, vai atbildīgie dienesti bijuši iepriekš jau informēti par kādām problēmām ģimenē.

Sieviete, kuru tur aizdomās par savu divu bērnu slepkavību Baložos, bija Ķekavas novada domes sociālā dienesta, taču ne bāriņtiesas redzeslokā.

Māte sociālajā dienestā šā gada jūlijā vērsās ar lūgumu piešķirt trūcīgā statusu, kas viņai tika piešķirts, līdz ar to viņa var pretendēt uz dažādiem sociālajiem pakalpojumiem. Bērniem tikuši apmaksāti medikamenti, pārtikas produktu iegāde. Sievietei ar bērniem dažādos pašvaldības pabalstos izmaksāti 386 eiro.

Bērnu māte, kura pašlaik atrodas apcietinājumā, piemēroto drošības līdzekli bija pārsūdzējusi, taču tiesa to nemainīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu