Spaisa vietā jaunas «legālās narkotikas»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kādreizējā tā sauktā spaisa tirgošanas vietā tagad parādījušās jaunas preces. Arī tās pārdevēji sauc par legālajām narkotikām, kas neesot aizliegtas nevienā pasaules valstī. Cik nekaitīgs ir šis kaifs par diviem eiro?

Tirgotāji paši savu preci dēvē par Ibizas gaisu un stāsta, ka balonā tiekot pildīta smieklu gāze, kas, to elpojot, uz cilvēku iedarbojas 10 – 15 minūtes. Efekts tiek raksturots pavisam vienkārši – būšot jautri.

Turklāt jautrība pavisam legāla, jo smieklu gāze nekur pasaulē neesot aizliegta. Likumīgajam priekam, protams, ir daudz piekritēju, kā stāsta aculiecinieki – ap kiosku Gogoļa ielā pa vakariem klīstot jauniešu bari.

Policijai nodots viens šāds flakons maksimāli ātrai ekspertīzei. Taču ar ekspertīzes veikšanu tomēr nesokas tik ātri, kā gribētos, iespējams, to apgrūtina fakts, ka jaunās legālās narkotikas faktiski ir netaustāmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu