Par braukšanu pie sarkanās gaismas mēģina dot 100 eiro kukuli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Vakar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas darbinieki aizturēja autovadītāju, kurš mēģināja policijas darbiniekiem iedot 100 eiro kukuli, lai viņam netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. Policisti kukuļdevēju aizturēja un sāka kriminālprocesu.

Vakar, 9.decembrī, ap plkst.12.16 Rīgā, Daugavgrīvas un Mazās Ūdens ielas krustojumā, Ceļu policijas darbinieki par luksofora aizliedzošās gaismas signāla neievērošanu apturēja 1968.gadā dzimušu vīrieti ar automašīnu «Chrysler». Lai izvairītos no administratīvā soda, vīrietis policistam deva 100 eiro kukuli. Par notikušo policijā sākts kriminālprocess par kukuļdošanu.

Šogad šis jau ir 52. gadījums Rīgas reģionā, kad sākts kriminālprocess par kukuļa došanu ceļu policistam.

Atgādinām, ka arī turpmāk cīņā ar korupciju uz ceļa pastiprinātu uzmanību pievērsīsim ne tikai policistiem, kas ņem kukuļus, bet arī autovadītājiem, kas dod kukuļus. Kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323.panta, kurā par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu