Korupcijā apsūdz divas pašvaldības policijas amatpersonas un uzņēmēju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis prokuratūrai par korupciju sākt kriminālvajāšanu pret divām pašvaldības policijas amatpersonām un kādu uzņēmēju. KNAB neatklāj, kuras pašvaldības policisti tiek turēti aizdomās.

Pierādījumi dod pamatu uzskatīt, ka pašvaldības policijas amatpersona, izmantojot dienesta stāvokli, sniedza uzņēmējam ierobežotas pieejamības informāciju, par ko starpnieks - amatpersona - saņēma pretlikumīgu atlīdzību.

KNAB izmeklētājs rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret policijas amatpersonām par kukuļņemšanu un starpniecību kukuļošanā, bet pret uzņēmēju par kukuļdošanu.

KNAB pagaidām atturas atklāt kukuļa apmērus un pašvaldību, kuru pārstāv amatpersonas. Taču tiek norādīts, ka aizdomās turētie ir augsta ranga pašvaldības policijas amatpersonas.

Lieta nodota Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētai prokuratūrai.

Birojs aicina iedzīvotājus un uzņēmējus, kuru rīcībā ir ziņas par prettiesiskas labumu pieprasīšanas gadījumiem, sniegt šo informāciju KNAB Ziņojumu centrā pa bezmaksas uzticības tālruni 8 000 2070.

Jau ziņots, ka KNAB šogad pavasarī aizturēja toreizējo Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) Centra pārvaldes priekšnieku Aigaru Truli un Lietvedības nodaļas priekšnieci Elīnu Jostiņu. RPP preses sekretāre Inese Tīmane aģentūrai LETA sacīja, ka šobrīd RPP nestrādā tādas amatpersonas, pret kurām vērsies KNAB.

KNAB aprīlī paziņojumā presei rakstīja, ka ilgstošā laika posmā viena RPP amatpersona ir pieņēmusi vairākus kukuļus tālākai nodošanai RPP pārvaldes priekšniekam, lai tas, izmantojot savu dienesta stāvokli, rīkotos kukuļdevēja interesēs un pieļautu bezdarbību komercsabiedrības interesēs.

KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka vienā gadījumā amatpersonai ir nodots kukulis 533 eiro apmērā, bet citā gadījumā 400 eiro apmērā.

Pēc kukuļa nodošanas RPP amatpersonas aizturētas. Aizturēšanas un kratīšanas veiktas, sadarbojoties ar Valsts policiju, kuras lietvedībā atrodas kriminālprocess par sutenerismu organizētā grupā. Šīs izmeklēšanas laikā konstatēts, ka nozieguma īstenošanā iesaistītas arī RPP amatpersonas. Valsts policija aizturējusi vēl trīs personas.

Viena amatpersona atzīta par aizdomās turēto kukuļa pieņemšanā, otra amatpersona - par starpniecību kukuļošanā, savukārt komercsabiedrības pārstāvis tiek vainots kukuļdošanā, iepriekš norādīja KNAB.

Valsts policija savukārt paziņojumā presei rakstīja, ka policija sadarbībā ar KNAB aizdomās par sutenerismu organizētā grupā aizturēja piecas personas, tostarp divas iepriekšminētās RPP amatpersonas.

Personas aizturētas šā gada janvārī sāktā kriminālprocesā, policijai sākot izmeklēšanu saistībā ar kādu Rīgā darbojošos masāžas salonu, zem kura izkārtnes, kā vēlāk tika noskaidrots, darbojās bordelis jeb vieta, kurā par samaksu klients varēja saņemt seksuālos pakalpojumus. Izmeklēšanas laikā policija noskaidroja noziedzīgā nodarījuma īstenošanā iesaistītās personas, starp kurām bija arī pašvaldības policijas amatpersonas.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka bordelis darbojies aptuveni pusotru gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu