Bauskas novadā uzdarbojas telefonkrāpnieki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bauskas novadā saņemtas ziņas par to, ka atkal uzdarbojas telefonkrāpnieki, kuri, piezvanot gados vecākām kundzēm, sniedz tām informāciju, ka viņu radinieki izraisījuši ceļa negadījumu, tāpēc nepieciešama nauda tā nokārtošanai. Mežotnē no krāpnieku darbībām jau cietusi viena sieviete.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka, VP nedēļas nogalē, 13.decembrī un 14.decembrī, jau saņēmusi vairākus zvanus Bauskas novadā no iedzīvotājām, kas ir gados vecākas sievietes, kurām zvanījuši krāpnieki, savukārt vienā gadījumā 1944.gadā dzimušajai sievietei no Mežotnes pagasta svētdien, 14.decembrī, jau izkrāpta nauda 550 eiro apmērā, lai gan sākotnēji naudas summa prasīta lielāka.

VP par notikušo sākts kriminālprocess.

Pēc policijas noskaidrotā, telefonkrāpnieki vecākām kundzēm sniedz informāciju, ka viņu radinieki izraisījuši ceļa negadījumu, nokļuvuši nelaimē, un, lai izvairītos no nepatikšanām, nepieciešama naudas summa. Informācija var būt arī nedaudz citādāka.

VP brīdina, ka gadījumā, ja ienāk šāds zvans, neticēt šāda veida informācijai, nesniegt nekādu informāciju par saviem radiem, nekādā gadījumā nekļūt par krāpnieku upuriem un nedot nekādas naudas summas, bet uzreiz par to informēt policiju - pa tālruni 110 vai, Bauskas pusē, arī pa tālruni 63902100.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu