VID amatpersona un būvuzņēmējs krāpjas iepirkumos par 4,2 miljoniem eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosina sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonu un kādu būvuzņēmēju par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, uzņēmumam piedaloties Daugavpils domes un Daugavpils novada rīkotajos publiskajos iepirkumos.

Kā informēja KNAB pārstāve Laura Dūša, Ģenerālprokuratūrai nosūtīti kriminālprocesa materiāli kriminālvajāšanas sākšanai, jo pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrojies, ka uzņēmējs ir piedalījies pašvaldību rīkotajos iepirkumos un, neskatoties uz nodokļu parādiem, iesniedzis pasūtītājam viltotas VID izziņas vai nepatiesas ziņas saturošas VID izziņas.

KNAB atgādina, ka Publisko iepirkumu likumā ir noteikts, ka pasūtītājam ir pienākums izslēgt pretendentu no turpmākās dalības iepirkuma procedūrā un neizskatīt pretendenta piedāvājumu, ja tam ir nodokļu parādi.

Izmeklētāji noskaidrojuši, ka divu gadu garumā šis uzņēmums ir iesniedzis viltotus vai nepatiesas ziņas saturošus dokumentus un uzvarējis 14 publiskajos iepirkumos. Tādā veidā ar viltu ir iegūtas tiesības veikt liela apjoma būvdarbus,

radot Eiropas Savienības fondu finansējuma saņēmējiem mantisko kaitējumu 4,23 miljonu eiro apmērā.

KNAB bijušo VID amatpersonu rosina saukt pie kriminālatbildības par krāpšanas atbalstīšanu un apzinātu viltota dokumenta izsniegšanu, bet uzņēmēju rosina saukt pie kriminālatbildības par viltota dokumenta izmantošanu mantkārīgā nolūkā un krāpšanas izdarīšanu lielā apmērā, kā arī viltota dokumenta izmantošanu un mēģinājumu izdarīt krāpšanu lielā apmērā un par VID amatpersonas uzkūdīšanu veikt dienesta viltojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu