Dubultojies Rīgā pieķerto autovadītāju-kukuļdevēju skaits

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Salīdzinot ar 2013.gadu, šogad Rīgā aizturēto autovadītāju – kukuļdevēju skaits ir dubultojies. Lai gan par šādu noziegumu draud krietni bargāks sods, likumpārkāpējiem lielākoties tiesa piespriež piespiedu darbu, TVNET informēja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Satiksmes noziegumu izmeklēšanas birojā 2013.gadā sākti 25 kriminālprocesi par kukuļdošanu ceļu policijas darbiniekiem Rīgā.

No sāktām 25 lietām 17 lietas nodotas prokuratūrai, septiņas izbeigtas, bet vienā izmeklēšana vēl turpinās. Trīs no 17 lietām vēl atrodas tiesā, bet pārējās 14 lietās autovadītājiem sodi jau piespriesti.

Iztiesātajos 14 gadījumos

visbiežākie sodi ar prokurora priekšrakstu bija 80 – 140 stundas piespiedu darba.

Tiesā piespriestie sodi bija brīvības atņemšana nosacīti no četriem mēnešiem līdz vienam gadam ar pārbaudes laiku no sešiem mēnešiem līdz diviem gadiem, kā arī piespiedu darbs 100 – 140 stundas.

Vienā kukuļdošanas gadījumā notiesātā persona nepildīja piespriestās 80 stundas piespiedu darba, tādēļ soda nepildīšanas dēļ tiesa mainīja soda mēru uz cietumsodu – 18 diennaktīm. Šādi gadījumi notiek ļoti reti, kad soda nepildīšanas dēļ notiesātajam sods jāizcieš «aiz restēm», jo pārsvarā pārkāpēji tomēr izpilda piespriestos sodus.

Šogad Rīgā aizturēti 52 autovadītāji, kuri, gribot izvairīties no administratīvā soda, policistiem devuši kukuli. Salīdzinot ar pagājušo gadu, aizturēto autovadītāju-kukuļdevēju skaits ir krietni pieaudzis.

Arī šonedēļ Rīgā pieķerti divi kukuļdevēji - aizvakar, lai netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, 1974.gadā dzimusi sieviete ceļu policistam deva 100 eiro kukuli. Savukārt pagājušajā naktī 1974.gadā dzimusi persona par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu mēģināja no policistiem atpirkties ar 20 eiro lielu kukuli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu