Liepiņš: Nav skaidrs, kāpēc lidostas noklausīšanās lietas advokāti bija tik dārgi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nav skaidrs, kāpēc lidostas noklausīšanās lietā iesaistītā advokāta pakalpojumi bijuši tik dārgi, līdz ar to tiek izvērtēta nepieciešamība celt civiltiesisku prasību par iespējamu zaudējumu nodarīšanu lidostai, norāda jaunais lidostas «Rīga» vadītājs Andris Liepiņš.

Viņš skaidro, ka jau ir informējis Satiksmes ministriju par neskaidrībām gan attiecībā uz advokāta nostrādātajām stundām, gan apjomu.

«Ir neskaidras lietas, kāpēc pakalpojums ir maksājis tik dārgi. Esam atsaukuši advokāta Jāņa Vildera pilnvaras pārstāvēt lidostu tiesā, un patlaban nodrošinām pārstāvību saviem spēkiem un piesaistot konsultantu - «Deloitte«. Konsultants piesaistīts gan tiesvedībai, gan stratēģijas izstrādē turpmākai rīcībai. Šīs summas, kas tiks maksātas konsultantam, būs krietni mazākas nekā iepriekš,» uzsver Liepiņš.

Viņš arī informē, ka lidostas Juridiskā departamenta vadītājs Mārtiņš Krieķis, kurš vadīja departamentu laikā, kad tika piesaistīts ārpakalpojums, oktobrī pārtraucis attiecības ar lidostu, atgriežoties departamenta direktorei no bērnu kopšanas atvaļinājuma.

Uz jautājumu, kā vērtēt Krieķa darbu, lidostas vadītājs norāda, ka ir saņemts konsultanta izvērtējumu un daudzas lietas liecinot par to, ka viņa darbība šajā aizstāvībā nav bijusi godprātīga. «Vērtējam arī nepieciešamību celt civiltiesisku prasību pret viņiem par iespējamu zaudējumu nodarīšanu lidostai,» uzsver Liepiņš.

Uz jautājumu, kā lidosta rīkosies, ja tiesa liks lidostas darbinieku noklausītājus atjaunot amatos, Liepiņš norāda, ka pagaidīs tiesas lēmumus - galīgo iztiesāšanu - un nekomentēs šādu iespēju, pirms nav pabeigta tiesāšanās visos līmeņos.

Kā ziņots iepriekš, septembrī toreizējais lidostas juridiskā departamenta vadītājs Krieķis LETA skaidroja, ka, lai panāktu par prettiesisku telefonsarunu noklausīšanos aizdomās turēto trīs darbinieku atlaišanu, starptautiskā lidosta «Rīga» tiesu darbiem jau iztērējusi 138 000 eiro.

Tā dēvētajā Rīgas lidostas noklausīšanās lietā aizdomās turamā statuss piemērots astoņām bijušajām vai pašreizējām amatpersonām.

Drošības policija (DP) jau kopš pagājušā gada veic izmeklēšanu kriminālprocesā par iespējamo lidostas «Rīga» darbinieku sarunu izspiegošanu.

Saistībā ar šo lietu no amata tika atstādināts lidostas «Rīga» Drošības departamenta priekšnieks Raimonds Lazdiņš un divi viņa padotie. LETA jau rakstīja, ka no amata tika atstādināts arī lidostas Drošības departamenta darbinieks Andrejs Savko un Ints Rubezis. Visi trīs tiesājās, un šobrīd amatā ir atjaunots Rubezis. Lazdiņam un Savko pēdējo instanču lēmumi ir labvēlīgi, taču lidostai vēl ir tiesības spriedumus pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Sabiedrība par iespējamiem pārkāpumiem lidostā «Rīga» tika informēta pagājušā gada 14.decembrī, kad medijiem tika izplatīts paziņojums par lidostas vadības rīcībā nonākušo informāciju, ka, lidostas valdei nezinot, ir veikta vairāku lidostas darbinieku nesankcionēta un prettiesiska telefona sarunu noklausīšanās un ierakstīšana.

Saņemot informāciju par iespējamiem pārkāpumiem, nekavējoties tika sākta iekšējā pārbaude un atstādināti vairāki lidostas darbinieki. Papildus lidostas valde vērsās tiesībsargājošās iestādēs ar iesniegumu veikt izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai lidostas darbinieku rīcībā nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes.

DP 14.decembrī saņemts iesniegums par iespējamām pretlikumīgām darbībām lidostā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu