Policija lūdz sākt kriminālvajāšanu pret Mežaparka bānīša vadītāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija (VP) tā saucamajā Mežaparka bānīša lietā guvusi pierādījumus, kas apstiprina vilcieniņa vadītāja vainu, notriecot 2007.gadā dzimušu zēnu, tādēļ policija lūdz prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret šo vīrieti.

Kā norādīja VP preses pārstāvis Toms Sadovskis, izmeklēšana tomēr vēl turpinās, jo policija ir izdalījusi atsevišķu kriminālprocesu, lai izvērtētu arī uzņēmuma atbildību.

Lieta Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Satiksmes noziegumu izmeklēšanas birojā tika sākta 9.martā, kad Mežaparkā zem izklaides vilcieniņa riteņiem pakļuva 2007.gadā dzimis zēns, kurš no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā.

Izmeklēšanas laikā tika veiktas vairākas ekspertīzes, analizēti novērošanas kameru ieraksti, kā arī uzklausīti aculiecinieki un izvērtēti daudzi citi apstākļi.

Šonedēļ Satiksmes noziegumu izmeklēšanas biroja izmeklētāji ir nosūtījuši šo lietu prokuratūrai un lūdz sākt kriminālvajāšanu pret 1944.gadā dzimušo atpūtas vilcieniņa vadītāju. Vadītājam var draudēt līdz pat desmit gadu cietumsods.

Vienlaikus policija atsevišķi izdalījusi kriminālprocesu, kurā izvērtēs arī izklaides vilcieniņa uzņēmuma attiecīgā darbinieka atbildību, tādēļ šobrīd vēl nevar apgalvot, ka izmeklēšana tā saucamajā Mežaparka bānīša lietā būtu jau pilnībā pabeigta.

Jau ziņots, ka 9.martā Mežaparkā gājis bojā 2007.gadā dzimis zēns, kurš, braucot ar velosipēdu, pakļuvis zem ekskursijas autovilciena. Vilcieniņš parka teritorijā kursējis nelegāli, jo šogad vēl nebija noslēdzis kārtējo līgumu ar parka apsaimniekotāju, pašvaldības SIA «Rīgas meži», par šādas atrakcijas organizēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu