Recidīvists Tokaho pārsūdz 12 gadu brīvības atņemšanas sodu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Recidīvists Ralfs Tokaho 10.decembrī Rēzeknes tiesā iesniedzis apelācijas sūdzību par viņam piespriesto12 gadu viena mēneša un septiņu dienu brīvības atņemšanas, bez mantas konfiskācijas, kā arī ar policijas kontroles uz četriem gadiem un sešiem mēnešiem sodu.

Tāpat Rēzeknes tiesas 13.oktobra spriedumu 18.decembrī pārsūdzējusi Tokaho aizstāve zvērināta advokāte Ilze Grolmusa, iesniedzot par to apelācijas sūdzību.

Aģentūrai BNS Tokaho aizstāve apstiprināja, ka iesniegusi apelācijas sūdzību, norādot, ka plāšāku komentāru par iesniegtās apelācijas sūdzības motīviem nevēlas sniegt.

Prokurora protests tiesā pagaidām nav saņemts.

Zināms, ka lieta tuvākajā laikā tiks nozīmēta izskatīšanai Latgales apgabaltiesā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Rēzeknes tiesa Tokaho 13.oktobrī piespriedusi 12 gadu viena mēneša un septiņu dienu brīvības atņemšanu, bez mantas konfiskācijas, kā arī ar policijas kontroli uz četriem gadiem un sešiem mēnešiem

Iepriekš ziņots, ka prokurors, 9.oktobrī, Rēzeknes tiesā prasīja sodīt Tokaho ar reālu brīvības atņemšanu, nosakot to uz astoņiem gadiem un sešiem mēnešiem, pastāstīja tiesas pārstāve Airita Šnevele. Viņa norādīja, ka apsūdzēto Tokaho prokurors pieprasīja sodīt ar brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem un sešiem mēnešiem, ar policijas kontroli uz trīs gadiem.

Aģentūra BNS jau iepriekš vēstīja, ka Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā agrāk sodītais Tokaho apsūdzēts par vairāku noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Lēmumā par krimināllietas nodošanu tiesai norādīts, ka Tokaho iegādājās, pārnēsāja un glabāja šaujamieroci un šaujamieroča munīciju bez attiecīgas atļaujas, izdarīja laupīšanu, tas ir, svešas kustamas mantas nolaupīšanu, saistītu ar vardarbību un vardarbības piedraudējumu, lietojot minēto šaujamieroci, uzbruka varas pārstāvjiem saistībā ar viņu likumisko dienesta darbību, kā arī izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, bēgot no policijas darbinieku automašīnas.

Pēc tam, kad apsūdzētā vīrieša vadītā automašīna ietriecās žogā, viņš turpināja bēgšanu. Brīdī, kad viņu panāca policijas darbinieki, apsūdzētais pavērsa šaujamieroci pret policistiem un piedraudēja ar to, liekot policistiem izkāpt no patruļmašīnas.

Apsūdzētais iesēdās policijas mašīnā un, neskatoties uz šāvieniem, kas skāra automašīnu un trāpīja viņam plecā, aizbrauca. Slēpjoties no policijas par izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, apsūdzētais izdarīja zādzību, kā arī iekļuva vasarnīcā, kur viņu drīzumā aizturēja policijas darbinieki.

Apsūdzība vīrietim izvirzīta par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 233.panta otrajā daļā, 176. panta ceturtajā daļā, 269. panta pirmajā daļā, 176. panta ceturtajā daļā, 175. panta trešajā daļā un 143.panta pirmajā daļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu