Vēršas policijā par uzbrukumu Liepājas Krievu kopienas birojam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Liepājas Krievu kopienas pārstāvji vērsušies policijā par Ziemassvētkos notikušajam uzbrukumam kopienas birojam

Kā informēja kopienas pārstāvji, 26.decembra rītā saņemta informācija no apsardzes firmas par iespējamu ielaušanos kopienas birojā. Notikuma vietā konstatēts, ka ar akmeni izsists ieejas durvju stikls, durvīs iebazts Latvijas valsts karogs.

Policija par notikušo noformējusi protokolu, klasificējot uzbrukumu kā vandālismu.

Liepājas Krievu kopiena saredz šajā incidentā ne tikai huligānisma un vandālisma aktu, bet arī valsts simbola, proti, valsts karoga zaimošanas, kā arī nacionālā naida kurināšanas mēģinājumu.

Kā norāda kopienas pārstāvji, Liepājas krievu kopiena, kas pārstāvot aptuveni 3000 pilsētas iedzīvotājus, tika izveidota ka sabiedriskā labuma organizācija, kas nodarbojas ar krievu kultūras mantojuma saglabāšanu un attīstību, tostarp veicinot tā radošo mījiedarbību ar latviešu kultūru, ka arī citu nacionālo minoritāšu tradicijām Liepājā un Latvijā. Kopiena nodarbojas arī ar sociāliem projektiem, tostarp pārsvarā krievvalodīgo kopienas locekļu integrāciju ar mērķi stiprināt pilsonisko sabiedrību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu