KNAB par amata savienošanu soda bijušo Līgatnes mēru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumu pārkāpšanu administratīvi sodījis pašreizējo Līgatnes novada domes deputātu un bijušo šīs pašvaldības priekšsēdētāju Guntaru Pīpkalēju, skaidroja KNAB.

KNAB konstatējis, ka viņš nav ievērojis noteiktos amata savienošanas ierobežojumus, jo viņš savulaik savienojis domes priekšsēdētāja amatu ar aizliegtu DzĪKS «Skaļupes» valdes locekļa un domes izpilddirektora amatu ar aizliegtu KKS «Līgatnes druva» kredītkomitejas locekļa amatu.

Turklāt Pīpkalējs nav ievērojis arī likumā noteiktos ienākumu gūšanas ierobežojumus, jo par aizliegtu amata savienošanu guvis arī ienākumus.

Pīpkalējam valsts amatpersonas amata savienošana ar augstākminētajiem amatiem bija aizliegta.

Kā atbildību mīkstinošu apstākli KNAB ņēma vērā to, ka Pīpkalējs nožēlo izdarīto. KNAB secināja, ka Pīpkalējs pārkāpumu izdarījis aiz neuzmanības, neapzinoties tālāko seku iestāšanos.

Par valsts amatpersonas amata savienošanas un ienākumu gūšanas ierobežojumu pārkāpšanu birojs viņam piemēroja 85 eiro naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu