Zolitūdes traģēdijas lietā izsludina pārtraukumu līdz 30.janvārim

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas apgabaltiesa piektdien tā dēvētajā Zolitūdes traģēdijas lietā izsludina pārtraukumu līdz 30.janvārim, aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Paredzēts, ka lietas skatīšana atsāksies 30.janvārī plkst.10, un savas liecības sāks sniegt «Homburg Zolitūde» pārstāvis, zvērināts advokāts Lauris Rasnačs.

Rīgas apgabaltiesa piektdien turpināja skatīt tā dēvēto Zolitūdes traģēdijas daudzmiljonu lietu, tajā būvfirmas «Re&Re» pārstāvis Uģis Grūbe sācis sniedza paskaidrojumus.

Šī ir otrā tā dēvētās Zolitūdes traģēdijas lietas tiesas sēde pēc 13.janvāra notikumiem, kad tika paziņoti pirmie aizdomās turētie saistībā ar Zolitūdes traģēdiju, kuras izmeklēšanu veic Valsts policija.

Rīgas apgabaltiesa ierosinājusi lietu saistībā ar 142,3 miljonu eiro (100 miljonu latu) prasību pret uzņēmumiem «Maxima Latvija», «Re&Re», «Tineo», «Homburg Zolitūde» un Rīgas domi saistībā ar traģēdiju Zolitūdē 2013.gada novembrī, kad, sabrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, dzīvību veikalā zaudēja 54 cilvēki.

Savos paskaidrojumos Grūbe norādījis, ka neatzīst prasības pieteikumu.

Cita starpā paskaidrojumos norādītajā, ka «Re & Re» nav ievērojusi visus drošības pasākumus, viņš, piemēram, atzīmēja, ka prasītāja pārstāvja zvērināta advokāta Alda Gobzema pieņēmums, ka jumta iebrukums notika tieši labiekārtošanas darbu rezultātā ir uzskatāms par kļūdainu. Lietā nav ziņu un pierādījumu, kas to apliecinātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu