Policija tomēr ierosinājusi kriminālprocesu par «Rīgas satiksmes» ziedojumu basketbola klubam TTT

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts policija pērn nolēma nesākt kriminālprocesu, taču Valsts kontrole (VK) policijas lēmumu pārsūdzēja prokuratūrā, kas sūdzību apmierināja. Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis teica, ka tagad kriminālprocess Rīgas reģiona Kriminālpolicijas pārvaldes 3.birojā tiek izmeklēts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem valsts institūciju dienestā. Aizdomās turēto šobrīd nav.

VK revīzijā tika konstatējusi, ka SIA «Rīgas satiksme» 2013.gadā nodibinājumam «Basketbola klubs «TTT-Rīga«» veikusi trīs maksājumus kopsummā par 106 700 eiro. VK norādīja, ka «Rīgas satiksme» 2012.pārskata gadu noslēgusi ar aptuveni septiņu miljonu eiro zaudējumiem. Saskaņā ar likumu kapitālsabiedrība finanšu līdzekļus vai mantu drīkst ziedot, vienlaikus pastāvot vairākiem nosacījumiem, tajā skaitā, ja attiecīgā kapitālsabiedrība iepriekšējā pārskata gadā ir strādājusi ar peļņu.

Līdz ar to pretēji likumā noteiktajam aizliegumam ziedot līdzekļus, ja kapitālsabiedrība iepriekšējā pārskata gadā nav strādājusi ar peļņu, «Rīgas satiksme» 2013.gadā veikusi maksājumus, kas klasificējami kā ziedojumi minētajam basketbola klubam. VK par šo faktu vērsās tiesībsargājošās iestādēs.

SIA «Rīgas satiksme» kā viena no nodibinājuma «Basketbola klubs «TTT-Rīga«» dibinātājiem nepiekrīt Valsts kontroles (VK) secinājumam, ka kluba finansēšana ir pretlikumīga, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

«Nestrīdos, ka basketbola kluba atbalsts nav galvenā funkcija, kas varētu būt uzņēmumam, kas nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus, bet šis klubs ir vēsturisks mantojums, un, ja uzņēmums to neatbalstīs, klubu varam taisīt ciet. Saprotam, ka tas, ko viņi saka, ir pareizi, bet tur neko nevar izdarīt,» savukārt sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Rīgas mērs toreiz uzsvēra, ka maksājumiem klubam «TTT-Rīga», tāpat kā maksājumiem arodbiedrībai, finansējums tiek paredzēts no tā saucamajiem netarifu ieņēmumiem, kas ir saistīti ar autostāvvietām un citiem pakalpojumiem, tādējādi tie neietekmē sabiedriskā transporta tarifus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu