Gāzes eksplozijā apdegumus guvuši trīs ugunsdzēsēji

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Niklāvs Josts

Vakar vakarā Rīgā, dzēšot ugunsgrēku, negaidītā gāzes eksplozijā cietuši trīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki. Ugunsdzēsējiem strādājot notikuma vietā, eksplodēja dabasgāze. Sprādziena rezultātā trīs VUGD darbinieki - 46, 34 un 30 gadus veci vīrieši - guva apdegumus un tika nogādāti Valsts apdegumu centrā.

Kā aģentūra LETA uzzināja VUGD, plkst.22.01 dienests saņēma informāciju, ka Rīgā, Ķeguma ielā, gāzes noplūdes rezultātā ir izcēlies ugunsgrēks kādas piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī.

Kopējā degšanas platība bija deviņi kvadrātmetri. Degošajā dzīvoklī neviena cilvēka nebija. Piedūmojuma dēļ no pārējiem dzīvokļiem VUGD darbinieki evakuēja 29 cilvēkus.

Foto: Niklāvs Josts

Ugunsdzēsējiem strādājot notikuma vietā, eksplodēja dabasgāze. Sprādziena rezultātā trīs VUGD darbinieki - 46, 34 un 30 gadus veci vīrieši - guva apdegumus un tika nogādāti Valsts apdegumu centrā. Viņu gūtās traumas nav bīstamas dzīvībai.

Ugunsgrēku izdevās lokalizēt plkst.22.38, bet pilnībā likvidēts tas tika plkst.23.58.

VUGD pārstāve Viktorija Gribuste intervijā LTV raidījumam «Rīta panorāma» pastāstīja, ka nopietni bojājumi ēkai eksplozijas rezultātā netika radīti. Vienlaikus mājas apsaimniekotājam otrdien jāveic ēkas apsekošana.

Evakuētie mājas iedzīvotāji pēc ugunsgrēka likvidēšanas varēja atgriezties savos dzīvokļos.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD dzēsa 15 ugunsgrēkus un veica 15 glābšanas darbus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu