Aiztur zagli, kurš no birojiem zog datorus un citu tehniku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kārtības sargi Rīgā aizturējusi zagli, kurš no biroja telpām nozadzis datoru un citu tehniku, pastāstīja Valsts policijā.

Rīgas Brasas iecirkņa darbinieki brīvdienās saņēma izsaukumu uz kādu biroju Aristīda Briāna ielā, kur notikusi zādzība.

Ierodoties notikuma vietā, policisti noskaidroja, ka apsardzes firmas darbinieks darba vietā bija neatļauti uzņēmis viesus – vīrieti un sievieti, ar kuriem kopīgi lietojis alkoholiskos dzērienus.

Pēc ilgākas pasēdēšanas apsardzes darbinieks un sieviete aizmiguši, savukārt vīrietim radusies ideja apzagt biroja telpas. Zaglis bija sagatavojis līdzi nešanai trīs datorus, divus fotoaparātus, zibatmiņas un diktofonus.

Ap plkst.4 no rīta zaglis bija nolēmis doties projām, tādēļ pamodinājis apsargu un lūdzis, lai viņu izlaiž pa durvīm. Vīrietis, apsargam nepamanot, paņēma arī līdzņemšanai sagatavotās mantas. Tikai darba dienas sākumā, kad ieradās citi biroja darbinieki, viņi konstatēja zādzības faktu un izsauca policiju.

Policisti noskaidroja notikušā apstākļus un iespējamo vainīgo personu.

Pirmdien policijas darbinieki aizturēja 1975.gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš bija tiesāts par zādzībām. Aizturētais atzina savu vainu zādzībā. Šobrīd gandrīz visas nozagtās mantas ir atgūtas.

Par zādzību, iekļūstot telpā, ir uzsākts kriminālprocess. Vīrietim par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu