Rīgā aiztur divus velosipēdu zagļus; divriteņus aizveduši uz «Latgalīti»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija vakar aizturējusi divus velosipēdu zagļus, kas savu guvumu nekavējoties bija nogādājuši tirgū «Latgalīte». Policija aicina arī ziemā rūpēties par sava velosipēda drošību.

Vakar ap plkst. 9 Rīgas Latgales iecirkņa darbinieki saņēma informāciju, ka no kādas daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpas Bruņinieku ielā nozagti divi velosipēdi.

Pēcāk policijas darbinieki saņēma informāciju, ka «Latgalītes» tirgus teritorijā atrodas divas aizdomīgas personas ar diviem velosipēdiem. Policisti nekavējoties devās uz notikuma vietu, kur aizturēja 1986. gadā dzimušu sievieti un 1976. gadā dzimušu vīrieti, kuri nespēja paskaidrot velosipēdu izcelsmi. Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka viens no velosipēdiem ticis nozagts no iepriekš minētās ēkas kāpņu telpas Bruņinieku ielā, savukārt otra velosipēda izcelsmi policisti noskaidros izmeklēšanā.

Šobrīd abas aizturētās personas, kuras jau iepriekš tiesātas par narkotisko vielu lietošanu un mantiskiem noziegumiem, atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Par zādzību ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Policija uzsver: arī ziemas laikā, kad, iespējams, netiek lietots velosipēds, par tā drošību ir jārūpējas. Lai velosipēds nebūtu viegls guvums zaglim, tam ir jābūt aprīkotam ar kvalitatīvu slēdzeni. Viedokļi par drošāko velosipēda saslēgu mēdz atšķirties, tomēr biežāk tiek uzsvērts, ka visdrošākā ir izturīga un masīva U-veida slēdzene. To ieteicams novietot pēc iespējas tuvāk zemei ar atslēgas caurumu uz leju, lai zaglim būtu grūtāk atmūķēt. Tāpat jāpievērš uzmanība arī vietai, kur tiek pieslēgts velosipēds. Tādēļ drošāk būtu glabāt velosipēdus telpās, kuras tiek regulāri apmeklētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu