Diennakti meklē cilvēku, kurš pazudis, atradies, bet par to neziņo

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexander KHUDOTEPLY / AFP

Kāda iereibuša vīrieša bezatbildīgās rīcības dēl, paziņojot, ka ir apmaldījies un vēlāk neinformējot, ka palīdzība vairs nav nepieciešama un neatbildot uz policijas zvaniem, policija gandrīz diennakti velti īsteno meklēšanas pasākumus, pastāstīja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Viņa skaidroja, ka otrdienas vakarā Gulbenes policijā tika saņemts zvans no kāda 46 gadus veca rīdzinieka, kurš pēc alkohola lietošanas ar paziņām kādā mājā Gulbenes novadā, Stāmerienas pagastā nolēmis doties uz Gulbeni un pa ceļam apmaldījies.

Policija nekavējoties reaģēja uz saņemto informāciju un uzsāka meklēšanas pasākumus. Tika noskaidrots, ka pazudušais devies Gulbenes virzienā un sniegā atstātās pēdas liecināja, ka vīrietis iegājis mežā.

Meklēšanā tika iesaistīti vairāki policijas darbinieki, kuri mežā centās atrast nelaimē nonākušo zvanītāju. Tāpat, lai atvieglotu pazudušā spēju orientēties un izkļūt no meža, policija izmantoja dienesta transportu ar ielēgtu skaņas un gaismas signālu, taču bez rezultātiem.

Turklāt bažas radīja fakts, ka tālrunis no kura vīrietis bija zvanījis policijai, vairs netika celts. Dēļ tumsas vairākas stundas ilgušos meklēšanas pasākumus likumsargiem nācās pārtraukt, taču meklēšana tika atsākta jau šorīt agri no rīta.

Pēcpusdienā, kad bija pārmeklēta aptuveni desmit kilometrus plaša teritorija, policija vīrieti tomēr atrada. 1968.gadā dzimušais rīdzinieks bija veiksmīgi ticis līdz Gulbenei, ērti iekārtojies pie nejauši sastaptiem paziņām un turpināja lietot alkoholu, taču sniegt informāciju, ka palīdzība vairs nav nepieciešama vai atbildēt uz policijas zvaniem viņam neienāca prātā.

Valsts policija aicina aicina ar atbildību izturēties pret operatīvo dienestu darbu un gadījumos, kad situācija atrisināta pašu spēkiem, par to informēt dienestus, lai tie netērētu savu laiku un varētu palīdzēt cilvēkiem, kuriem palīdzība patiešām ir vajadzīga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu