Par bordeļu uzturēšanu pēdējo mēnešu laikā aiztur 18 cilvēkus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijas (VP) Cilvēku tirdzniecības apkarošanas nodaļa pēdējo divu mēnešu laikā par sutenerismu organizētā grupā aizturējusi trīs savstarpēji nesaistītus grupējumus. Kopumā aizturētas 18 personas, četras no tām - organizatori - apcietinātas.

Tā saucamie bordeļi tika maskēti kā masāžas saloni, kas piedāvāja klasisko, relaksējošo un eksotisko masāžu, bet patiesībā zem šiem nosaukumiem slēpās seksuāla rakstura pakalpojumi.

Nu jau aizvērtie bordeļi savu darbību bija veikuši ilgstoši, un trīs no tiem jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā. Vienā no bordeļiem pēc iepriekšējām policijas aktivitātēm nomainījās īpašnieks un turpināja iepriekšējo saimnieku biznesu, bet divu bordeļu īpašnieki bija pietiekoši bezkaunīgi un turpināja savu noziedzīgo rūpalu, neskatoties uz to, ka pret viņiem mēnesi pirms aizturēšanas prokuratūra bija cēlusi apsūdzības par identiskiem iepriekš izdarītiem noziegumiem.

Visos minētajos gadījumos policija ir sākusi kriminālprocesus par sutenerismu organizētā grupā, par ko likumā paredzēts līdz pat 15 gadu cietumsods.

Šogad VP arī konstatējusi, ka tiek organizēta jaunu sieviešu vervēšana nosūtīšanai uz bordeli Vācijā. Tomēr policija laikus paspēja gūt pierādījumus, un īsi pirms plānotās izbraukšanas sievietes tika aizturētas un nogādātas policijā liecību sniegšanai. Tāpat policijai izdevās noskaidrot un aizturēt pašu organizētāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu