Aiztur personu grupu par auto spogulīšu zādzībām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne / LETA

Valsts policijas (VP) darbinieki trešdien Rīgā aizturējuši personu grupu par auto spogulīšu zādzībām.

VP darbinieki saņēmuši informāciju no kādas automašīnas īpašnieka, ka Rīgā, Linezera ielā netālu no slimnīcas viņa automašīnai «Audi A4» ir nozagti sānu spogulīši.

Neilgi pēc automašīnas īpašnieka paziņojuma saņemšanas policisti saņēma zvanu no kāda aculiecinieka, kurš redzējis zādzību. Viņš pastāstījis, ka netālu no slimnīcas pamanījis divas aizdomīgas personas, kuras neilgu laiku rosījušās ap "Audi A4", taču pēc tam iekāpušās "Seat Ibiza" markas automašīnā un aizbraukušas. Aculiecinieks, braucot garām Audi A4" markas automašīnai pamanījis, ka tai nav atpakaļskata sānu spogulīši, tādēļ ziņojis likumsargiem.

Aculiecinieks nav ievērojis zagļu automašīnas valsts numura zīmi, bet paman\ijis tās marku un krāsu. Apkopojot saņemto informāciju, policisti noskaidrojuši iespējamās vainīgās personas. Policijas darbinieki uzsākuši tuvākās teritorijas pārbaudi, un Raunas ielā atraduši meklēto «Seat Ibiza». Turpat netālu likumsargi pamanījuši meklētās personas.

Aizturēti 1981., 1982. un 1988.gadā dzimušus vīrieši, kuri jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par dažāda veida zādzībām un narkotisko vielu lietošanu.

Šobrīd visi trīs aizturētie vīrieši atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Veicot sankcionētu kratīšanu 1981.gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā un automašīnā, policisti atraduši un atsavināja astoņus spogulīšu komplektus no dažādu marku automašīnām. To vidū atradās arī Linezera ielā apzagtās «Audi A4» spogulīši, kurus tuvākajā laikā plānots atdot to likumīgajam īpašniekam.

Šādam noziegumam likumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šobrīd policija turpina izmeklēšanu, lai apzinātu pārējo spogulīšu likumīgos īpašniekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu