Igaunijā aiztur narkokurjeru no Latvijas ar kilogramu kokaīna vēderā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP / Scanpix

Igaunijas Nodokļu un muitas departamenta darbinieki Tallinas lidostā aizturējuši Latvijas pilsoni, kurš bija norikis iepakojumus, kuros atradās nepilns kilograms kokaīna.

Pagājušajā nedēļā Nodokļu un muitas departamenta darbinieki Tallinas lidostā aizturēja Latvijas pilsoni, kurš ieradās no Argentīnas. Ziemeļigaunijas reģionālajā slimnīcā veiktajā pārbaudē apstiprināts, ka cilvēka ķermenī atradās aizdomīgi iepakojumi.

Kopumā no aizturētās personas ķermeņa tika izņemti 37 iepakojumi, kuros kopā atradās nepilni 938 grami baltas, šķidras vielas. Analīzēs apstiprināts, ka viela ir kokaīns.

Turpmāko dienu laikā Igaunijas dienesta cīņai pret nelikumīgu narkotiku apriti darbinieki valstī aizturēja vēl divus Latvijas pilsoņus aizdomās par kokaīna pārvadāšanas organizēšanu.

Pēc Igaunijas Valsts prokuratūras lūguma Harju apriņķa tiesa visiem trim Latvijas pilsoņiem noteica apcietinājumu.

Igaunijas valsts prokurors Tāvi Perna sacīja, ka pēdējos gados kokaīna kravu pārvadāšana narkokurjeru ķermenī ir mazinājusies, jo tas ir ārkārtīgi bīstams narkotiku kontrabandas veids.

«Šajā gadījumā pietika saplīst vienam maisiņam un cilvēks nekavējoties būtu miris,» piebilda Perns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu