DP lūdz apsūdzēt PMLP amatpersonas par korupciju saistībā ar termiņuzturēšanās atļaujas pagarināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Drošības policija (DP) šonedēļ Rīgas tiesu apgabala prokuratūrai lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret četrām personām, tostarp divām Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) amatpersonām, saistībā ar nelikumībām termiņuzturēšanās atļaujas pagarināšanā.

DP aģentūra LETA noskaidroja, ka kriminālprocess tika sākts pagājušā gada vasarā un izmeklēšanā noskaidrots, ka, neievērojot noteikto pieraksta un rindas kārtību un pretēji noteikumos paredzētajai kārtībai, divas PMLP amatpersonas palīdzēja nokārtot ārzemniekam termiņuzturēšanās atļaujas pagarināšanu.

Šīs darbības organizēja Latvijas pilsonis, kurš par materiālu atlīdzību darbojās kā starpnieks starp ārzemnieku un PMLP amatpersonām. Turklāt starpnieks kopā ar vēl vienu personu arī viltoja termiņuzturēšanās atļaujas pagarināšanai nepieciešamos dokumentus.

Viena PMLP amatpersona atzīta par aizdomās turēto dokumentu viltošanā un kukuļņemšanā, savukārt otra - par aizdomās turēto dokumentu viltošanā.

Kukuļa summas DP atturas minēt.

Jau ziņots, ka šis nav vienīgais korupcijas skandāls PMLP. Pērn novembrī DP sāka kriminālprocesu par kukuļdošanu un kukuļņemšanu pret vairākām personām, tostarp PMLP augsta ranga amatpersonu.

PMLP ir zināms, ka DP veikusi kratīšanu PMLP Ventspils nodaļā. PMLP Ventspils nodaļas vadītājai Jolantai Koponānei tika piešķirta darba nespējas lapa, taču oficiāli nav zināms, vai viņa varētu būt iesaistīta DP sāktajā korupcijas lietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu