Sāk kriminālprocesu par Rīgas lidostas dārgajiem juridiskajiem pakalpojumiem

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts policijas (VP) Ekonomisko Noziegumu apkarošanas pārvalde sākusi kriminālprocesu saistībā ar mākslīgi sadārdzinātām cenām juridiskajiem pakalpojumiem starptautiskajā lidostā «Rīga», pastāstīja VP pārstāvis Toms Sadovskis.

Viņš norādīja, ka kriminālprocess ir sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret īpašumu. Pēc Sadovska teiktā, šobrīd kriminālprocesā notiek izmeklēšana par iespējamām nelikumībām - mākslīgi sadārdzinātām cenām juridiskajiem pakalpojumiem, kas faktiski netika veikti.

It kā sniegtie, bet faktiski neveiktie juridiskie pakalpojumi saistīti ar tiesvedībām tā dēvētājā noklausīšanās skandālā.

«Nelikumīgās darbības, iespējams, varētu būt veiktas gandrīz visa 2014.gada garumā,» piebilda Sadovskis.

Kriminālprocess sākts 23.janvārī pēc pašreizējā lidostas valdes priekšsēdētāja Andra Liepiņa iesnieguma.

Jau ziņots, ka pērn 11.novembrī, no amata atkāpās četri no pieciem lidostas valdes locekļiem, tostarp toreizējais lidostas valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss žurnālistiem toreiz norādīja, ka Satiksmes ministrija kā akcionārs bija neapmierināta ar lidostas lielajiem advokātu izdevumiem darba tiesisko strīdu risināšanā. «Satiksmes ministrijas viedoklis un mans kā ministra viedoklis ir viennozīmīgs -

mēs nevaram tērēt 100 000 eiro advokātiem, ja lidostā ir Juridiskais departaments, un turklāt, ja šīs lietas tiek zaudētas.

Un tās lietas ir vienkāršas lietas, piemēram, lietas saistībā ar darbu tiesisko strīdu risināšanu, kas īstenībā ir ļoti vienkāršas lietas un nevar maksāt šādas milzīgas naudas summas,» sacīja Matīss.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu