KNAB soda policistu, kurš piestrādājis par valdes locekli 12 uzņēmumos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis 70 eiro naudas sodu Valsts policijas (VP) amatpersonai, kura bez atļaujas par valdes locekli un valdes priekšsēdētāju piestrādājusi 12 uzņēmumos, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

KNAB konstatējis, ka policists nav ievērojis likumā «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» noteiktos ierobežojumus, jo viņš, nesaņemot VP priekšnieka atļauju, savienojis amatpersonas amatu ar valdes locekļa amatu 11 uzņēmumos, bet vēl vienā uzņēmumā piestrādājis par valdes priekšsēdētāju.

Amatu savienošana visos uzņēmumos gan nav notikusi vienlaikus. Daļā uzņēmumu viņš valdes locekļa amatā pabijis vien pāris nedēļas, savukārt citā uzņēmumā strādājis aptuveni piecus gadus.

Policistam kā valsts amatpersonai amata savienošana bija pieļaujama, ja būtu saņemta atļauja. Kā atbildību mīkstinošu apstākli KNAB ņēma vērā to, ka policists atzina savu vainu. Vīrietis pārkāpumu izdarīja aiz neuzmanības, neapzinoties tālāko seku iestāšanos.

Par valsts amatpersonas amatu savienošanas ierobežojumu pārkāpšanu policistam piemērots naudas sods 70 eiro apmērā.

KNAB gan konstatēja, ka policistam likuma normas bija zināmas. 2010.gada KNAB tika pieņemts lēmums viņa administratīvā pārkāpuma lietā par to, ka viņš savienoja policista amatu ar valdes locekļa amatu kādā uzņēmumā, nesaņemot atļauju.

Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā atrodamā deklarācija par 2013.gadu liecina, ka policistam bijušas apjomīgas parādsaistības - 138 545 eiro, taču nav uzkrājumi, ja to summa pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu