Lielbritānijā par vardarbīgu uzbrukumu aizmuguriski notiesāts Latvijas valstspiederīgais

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Carl Court / AFP

Lielbritānijā par vardarbīgu uzbrukumu aizmuguriski notiesāts Latvijas valstspiederīgais, kurš bēguļo no policijas, vēsta laikraksts «Yorkshire Evening Post».

Latvijas valstspiederīgajam Alfam Baroninam Līdsas tiesa piespriedusi 20 gadu cietumsodu par neizprovocētu brutālu uzbrukumu 31 gadu vecajam Robertam Takam.

Taks 2013.gada aprīlī notikušajā uzbrukumā guvis sejas un žokļa kaulu lūzumus, kā arī galvas smadzeņu traumu, kas atstājusi nopietnas sekas uz viņa veselību. Cietušajam ir traucēta runa un radušies nopietni vienas rokas un kājas kustību traucējumi.

Taks ar Baroninu un vēl diviem vīriešiem no Latvijas iepazinies kādā izklaides vietā Līdsā. Taks gatavojies doties uz Rīgu svinēt savu dzimšanas dienu, tāpēc iesaistījies sarunā ar Latvijas valstspiederīgajiem.

Naktī kompānija turpinājusi svinības latviešu īrētajā mājoklī, taču Baronins pēkšņi saniknojies un uzbrucis Takam, brutāli viņu piekaujot.

Baronins pēc uzbrukuma aizturēts. Viņam izvirzītas apsūdzības un piemērots ar apcietinājumu nesaistīts drošības līdzeklis, taču uz 2014.gada jūlijā paredzēto tiesas sēdi viņā neieradās un kopš tā laika bēguļo.

Līdsas tiesa šonedēļ aizmuguriski notiesāja Baroninu, atzīstot viņu par vainīgu neizprovocētā vardarbībā uzbrukumā, kas upurim atstājis paliekošus veselības traucējumus.

Saskaņā ar tiesas spriedumu Baroninam jāizcieš vismaz desmit gadu cietumsods,

līdz viņam ir tiesības lūgt pirmstermiņa atbrīvošanu.

Baronins tiek meklēts arī par līdzdalību vēl vienā līdzīgā vardarbīgā uzbrukumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu