Tiesa apcietina divus mēnešus vecajam zīdainim smagas traumas nodarījušos vecākus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par smagu traumu nodarīšanu savam divus mēnešus vecajam dēlam tiesa šodien apcietinājusi abus viņa vecākus, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Kā pastāstīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Romēna Namniece, bērns nogādāts slimnīcas Ķirurģiskajā klīnikā. Mediķi viņam konstatējuši gan roku, gan kāju dažādas traumas, kā arī, veicot rūpīgāku apskati, redzams, ka bērnam ir smaga galvas trauma.

Namniece stāstīja, ka zēnam ilgstoši nāksies ārstēties slimnīcā, kā arī, iespējams, būs nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās tieši saistībā ar galvas traumu. Tomēr šobrīd bērna stāvoklis ir stabils.

Jau ziņots, ka 25.februārī ap plkst.17 Jēkabpils reģionālajā slimnīcā tika nogādāts kāds divus mēnešus vecs zīdainis, kam mediķi konstatēja smagas traumas. Aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu bērnam aizturēti viņa vecāki - 1990.gadā dzimusī bērna māte un 1985.gadā dzimušais tēvs. Vīrietis agrāk bijis četras reizes tiesāts.

25.februārī ap plkst.15 Jēkabpils policijas iecirkņa darbinieki pēc Jēkabpils bāriņtiesas lūguma veica kādas ģimenes apsekošanu. Tās gaitā tika nolemts bērnu kopā ar vecākiem nogādāt Jēkabpils reģionālajā slimnīcā, kur Uzņemšanas nodaļā tika konstatēts, ka bērnam ir nodarīti smagi miesas bojājumi.

Aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu bērnam policija aizturēja viņa vecākus. Savukārt bērns medicīniskās palīdzības sniegšanai nogādāts slimnīcā Rīgā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 174.panta 2.daļas - par cietsirdību un vardarbību pret mazgadīgo.

Par šādu noziedzīgo nodarījumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Noskaidrots, ka minētā ģimene dzīvot uz Jēkabpili no Pļaviņu novada pārbraukusi aptuveni pirms mēneša, īrējusi dzīvokli, bet nav deklarējušies kā Jēkabpils iedzīvotāji.

Izmeklēšanas interesēs plašāki komentāri šajā lietā pagaidām netiek sniegti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu