Britu policija par dzeršanu uz ielas aiztur Latvijā meklētu slepkavu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas policija par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā aizturējusi Latvijas valstspiederīgo, kas izrādījusies Latvijas policijas meklēta slepkava, vēsta «Daily Mirror».

30 gadus vecā Tatjana Kurlankova 3.februārī Glāzgovā sodīta par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā.

Likumsargiem ievadot viņas lietu datorsistēmā, atklājies, ka Kurlankovu Latvija izsludinājusi starptautiskā meklēšanā par probācijas noteikumu pārkāpšanu.

Kurlankovai 2006.gadā piespriests desmit gadu cietumsods par līdzdalību brutālā pensionāres slepkavībā un vairākās laupīšanās.

Kurlankova notiesāta par līdzdalību 2004.gadā notikušā 85 gadus vecas sievietes brutālā slepkavībā. Noziedznieki teju diennakti spīdzinājuši pensionāri, nolaupot viņai aptuveni 1000 eiro lielos mūža ietaupījumus un četras ievārījuma burciņas. Kurlankova arī pastrādājusi vairākas laupīšanas Daugavpilī.

Sieviete 2013.gadā pirms termiņa atbrīvota no ieslodzījuma, taču saskaņā ar probācijas noteikumiem viņa nedrīkstēja pamest valsti.

Taču viņa vismaz 18 mēnešus dzīvo Skotijā.

Lielbritānijas policija aizturēja Kurlankovu 13.februārī un pagājušajā nedēļā Lielbritānijas tiesā uzsākts process par viņas izdošanu Latvijai.

Latvijā viņu sagaida 16 mēnešu cietumsods par probācijas noteikumu pārkāpšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu