Policijā par eksploziju Ventspilī sākts kriminālprocess; dzīvoklī atrasts alkohola ražošanas aprīkojums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kārlis Lithens/LETA

Valsts policijā sākts kriminālprocess saistībā ar nedēļas nogalē notikušo eksploziju deviņu stāvu mājas dzīvoklī Ventspilī. Policija notikuma vietā ir atradusi priekšmetus, kurus izmanto pašdarināta alkohola ražošanā, taču patieso sprādziena iemeslu noskaidros izmeklēšanas gaitā.

Par pašu izmeklēšanu ga sīkāka informācija pagaidām netiek sniegta.

Kā ziņots, deviņu stāvu mājai Ventspilī, kur sestdien, 28.februārī, kādā dzīvoklī notika gāzes eksplozija, nesošās konstrukcijas nav cietušas, to pēc mājas apskates vakar secinājuši Ventspils pašvaldības būveksperti.

Tā kā apdraudējums mājas iedzīvotājiem nepastāv, lielākajai daļai cilvēku ir atļauts atgriezties savos dzīvokļos, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Ventspils daļas komandieris Aivars Raukaitis.

Mājās nevar atgriezties divu dzīvokļu iemītnieki, jo sprādziena rezultātā ārsienas panelī starp diviem sestā un septītā stāva dzīvokļiem ir parādījusies plaisa. Septītā stāva dzīvoklī, kurā notika eksplozija, dzīvo divi cilvēki, kuri pagaidām apmetušies pie radiniekiem. Savās mājās nevar atgriezties arī vienu stāvu zemāk dzīvojošā ģimene - vīrs un sieva. Viņi pagaidām izmitināti Ventspils Augstskolas dienesta viesnīcā.

Sākotnēji izsaukums esot saņemts uz ugunsgrēku, un gāzes eksplozija notikusi tikai tad, kad ugunsdzēsēji jau bija ieradušies notikuma vietā,

informēja Raukaitis. Apskatot sprādzienā cietušo dzīvokli, secināts, ka tajā ir gan gāzes vada pieslēgums, gan arī sasprādzis gāzes balons.

Kā iepriekš ziņots, 28.februārī Ventspilī, Saules ielā, kādā deviņu stāvu mājā notika gāzes eksplozija, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā. Glābēji no ēkas bija evakuējuši 21 iedzīvotāju. Eksplozijā cietušā dzīvokļa iemītniece, 60 gadus veca sieviete, tika nogādāta slimnīcā veselības pārbaudes veikšanai.

Ēku apsekoja būveksperti, kuri atļāva iedzīvotājiem atgriezties dzīvokļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu