Par nežēlīgu savu radinieku slepkavību Saulkrastos aiztur vīrieti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policija aizdomās par dubultslepkavību Saulkrastos aizturējusi vīrieti, kuram iepriekš par citu slepkavības mēģinājumu bija piemērota piespiedu ārstēšanās.

Valsts policija paziņojumā presei raksta, ka pagājušajā trešdienā Saulkrastos, kādā privātmājā bija izcēlies ugunsgrēks, pēc kura nodzēšanas ugunsdzēsēji atrada divu cilvēku mirstīgās atliekas. Notikuma vietā policija konstatēja, ka cilvēki, visticamāk, tikuši nogalināti vēl pirms ugunsgrēka, jo līķiem bija konstatētas durtas un grieztas brūces.

Policija aizdomās par šo noziegumu identificēja 1994.gadā dzimušu vīrieti. Vīrietis tika izsludināts meklēšanā, un informācija par meklējamo personu nodota visiem Rīgas reģionā esošajiem policijas spēkiem. Pēc apjomīgiem meklēšanas pasākumiem pagājušajā sestdienā meklējamā persona tika aizturēta Rīgā uz ielas.

Savu vainu pastrādātajā noziegumā vīrietis atzīst, taču nozieguma motīvus līdz šim nav paskaidrojis. Abi nogalinātie, 1938.gadā dzimusi sieviete un 1974.gadā dzimis vīrietis, ir aizturētās personas radinieki - vecmāmiņa un mātes brālis. Pēc slepkavības vīrietis pēdu slēpšanas nolūkā māju aizdedzinājis.

Pret vīrieti sākts kriminālprocess par slepkavību, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas. Par šādu noziegumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu.

Aizturētais vīrietis 2013.gadā jau tiesāts par slepkavības mēģinājumu, taču tiesa tolaik piemēroja viņam medicīniska rakstura piespiedu līdzekli - piespiedu ārstēšanos stacionārā. Savukārt 2014.gada vasarā, pamatojoties uz ārstu konsīlija atzinumu, Vidzemes priekšpilsētas tiesa pieņēma lēmumu par ambulatorās ārstēšanās noteikšanu.

Pašlaik aizturētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu