DP sāk kriminālprocesu par «Latgales tautas republikas» karoga attēla publicēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter

Saistībā ar karoga, uz kura bija rakstīts «Latgales tautas republika», publicēšanu internetā Drošības policija (DP) februāra beigās sākusi kriminālprocesu par organizatorisku darbību, kas vērsta uz Latvijas teritoriālās vienotības graušanu, skaidroja DP. Šajā lietā patlaban vienai personai ir piemērots procesuālais statuss - persona, pret kuru sākts kriminālprocess.

DP neatklāj, kas ir šī persona, taču apstiprina, ka tā nav saistīta ar petīciju portālā «www.avaaz.org» veikto parakstu vākšanu par Latvijas iestāšanos Krievijas Federācijā. Par petīciju pērn tika sākts kriminālprocess par publisku aicinājumu likvidēt Latvijas valstisko neatkarību un DP nesen aizturēja kādu Latvijas iedzīvotāju.

Jau ziņots, ka gada sākumā DP par «Latgales tautas republikas» idejas popularizēšanu vairākas personas bija izsauktas un ieradušās uz paskaidrojumu sniegšanu, taču tobrīd kriminālprocess vēl nebija sākts.

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) pēc DP vadības iztaujāšanas februāra sākumā žurnālistiem atklāja, ka separātisma tendences Latgalē neesot novērotas, un līdzšinējās provokācijas ir vien atsevišķi gadījumi, un situācija tiekot kontrolēta.

Janvāra beigās sociālajos tīklos tika izplatīts attēls, kurā redzama Latvijas karte ar atdalītu Latgales reģionu un piedāvāts arī «Latgales tautas republikas» karogs.

DP jau iepriekš vērsusi uzmanību, ka tādu ideju paušana un izplatīšana publiskajā telpā, kas vērstas uz Satversmē nostiprinātā valsts teritoriālās vienotības principa apšaubīšanu, tieši atbilst Krievijas ģeopolitiskajām interesēm. Ņemot vērā pieaugušo gadījumu skaitu, kad Latvijas valsts karoga attēls tiek izmantots provokatīvā un Latvijas valsts interesēm neatbilstošā veidā, DP aicina sabiedrību informēt policiju par līdzīga rakstura gadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu