Policija: Latgalē pieaug ar ātro kredītu ņemšanu saistītas krāpšanas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Diāna Lozko / LETA

Latgalē vērojams ar ātro kredītu ņemšanu saistīti krāpšanu pieaugums, informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Anastasija Laizāne.

Viņa norādīja, ka šogad vien VP Latgales reģiona pārvaldē par nelikumīgas darbībām ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem uzsākti vairāk nekā 36 kriminālprocesi.

Pārsvarā šie noziegumi saistīti ar ātro kredītu ņemšanu.

«Bieži vien tiek apkrāpti cilvēki no laukiem vai pagastiem. Dodoties upuru meklējumos, ļaundari uzrunā nepazīstamus cilvēkus un piedāvā viegli nopelnīt naudu, gandrīz neko nedarot. Pēc piekrišanas viņi visi kopā dodas uz bankas filiāli, kur uz cietušā vārda atver kontu. Jāpiebilst, ka krāpniekiem vienmēr ir kāds «bēdu stāsts» gadījumam, ja upuris tomēr uzprasa kādēļ ir nepieciešams bankas konts. Tieši šī iemesla dēļ par upuriem tiek izvēlēti parastāki cilvēki, kuri daudz nejautās,» norādīja Laizāne.

Pēc bankas konta atvēršanas cilvēks saņem no krāpniekiem solīto samaksu, bet vēl

pēc kāda – vidēji pēc diviem mēnešiem – cilvēks sāk saņemt dažādu uzņēmumu vēstules par neapmaksātajiem kredītiem.

Visbiežāk šādi krāpniecisko darbību gadījumi notiek cilvēku neuzmanības un pārlieku lielas uzticēšanās dēļ.

Policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ar atbildību izturēties pret saviem personas un kredītkartes datiem, nevienam neatklājot interneta bankas paroli un pieejas kodus, kā arī šādus datus nesūtīt elektroniskajās vēstulēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu