Vakar dažādas traumas guvuši četri mazuļi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar dažādas traumas guvuši četri mazuļi, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Rīgas reģionā divus gadus vecs bērns guvis elektrotraumu, pieskaroties pie lampas cokola. Bērnam redzams arī apdegums uz pirksta. Mediķi mazuli nogādājuši slimnīcā.

Citur Rīgas reģionā termiskus apdegumus guvuši divi mazuļi. Pusotru gadu vecs zēns uzrāvis sev virsū karstas kafijas krūzi. Bērns guvis rokas termisku apdegumu. Tāpat vienu gadu vecs zēns paķēris uz galda noliktu karsta ūdens krūzi. Bērns guvis termiskus apdegumus uz viena ceļa, kakla, krūšu daļas un rokas. Abi bērni nogādāti slimnīcā.

Mediķi atgādina vecākus būt uzmanīgiem un neatstāt traukus ar karstu šķidrumu bērnam pieejamā vietā.

Tāpat Vidzemē astoņus mēnešus vecs bērns izkritis no bērnu ratiņiem. Zēnam konstatēta galvas trauma, kā arī mediķiem bijušas aizdomas par smadzeņu satricinājumu.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi kopumā devušies uz 1189 izsaukumiem, no tiem 164 bija saistīti ar dažāda veida traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu