Piekautais skrējējs: policija noskaidros, vai uzbrucējs bija Elbakjans

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Biķernieku mežā piekautais Sigords Stradiņš suni mēģinājis aizbaidīt, pirms tam raidot brīdinājuma šāvienus, taču vīrietis nevar apgalvot, vai viņam uzbrucis pazīstamais ielu sporta un kultūras kustības «Ghetto Games» aizsācējs Raimonds Elbakjans.

Stradiņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka Biķernieku mežā regulāri nodarbojas ar skriešanu un viņam jau daudzus gadus ir ieroča nēsāšanas atļauja, jo nereti piedzīvojis situācijas, kad šajā mežā skraida saimnieku nepieskatīti suņi bez pavadas un uzpurņa, kuri mēģinājuši uzklupt, lai gan bez nopietnām sekām. Tāpēc arī notikuma dienā, skrienot pa mežu, izvēlējies ņemt līdzi ieroci, lai arī pašam no klaiņojošajiem suņiem nav nācies atšaudīties.

Šoreiz skrējiena laikā viņam virsū skrējis vidēja lieluma suns, lai gan tuvumā saimnieks un citi cilvēki nav bijuši redzami. Lai suni nobaidītu, Stradiņš, pārliecinoties par drošību, vienu reizi gaisā raidījis brīdinājuma šāvienu. Suns apstājies, taču turpinājis kustību, tāpēc Stradiņš raidījis vēl vienu šāvienu gaisā.

Dzīvnieks nobijies un devies prom, bet Stradiņš izlādējis ieroci un turpinājis skriet pa savu ierasto maršrutu, lai gan tūlīt

pie viņa ar velosipēdu piebraucis kāds sportiskas miesasbūves vīrietis un nogāzis viņu gar zemi.

Tajā brīdī pietuvojies vēl kāds cilvēks.

«Tad man ar suņa siksnām tika sasietas kājas un rokas. Es tiku pārmeklēts un

mani guļošu vīrietis, kas brauca uz velosipēda, sita ar dūrēm pa galvu.

Nekāda saruna nenotika, jo vienkārši tiku sists, lai gan pretestību neizrādīju. Paralēli šīm darbībām tika izsaukta policija,» stāstīja Stradiņš.

Stradiņam galva tagad esot zilumos, taču deguns lauzts nav. Šodien Stradiņš bijis uz ekspertīzi, lai noteiktu miesas bojājumu pakāpi.

Stradiņš nevarot apgalvot, vai sitējs bija Elbakjans, jo viss noticis ļoti ātri. «Vai tas bija viņš, es neņemos apgalvot. Man visa seja bija ar smiltīm un asinīm, acis bija piepampušas, redzēju vien kustīgus siluetus. To, kurš sita, var noskaidrot tikai policija,» piebilda Stradiņš.

Stradiņš ir partijas «Vienotība» ierindas biedrs, kurš strādā privātās struktūrās, kas nav saistītas ar partijas politiķiem vai sponsoriem. Centrālajā vēlēšanu komisijā viņš darbojies pirms vairākiem gadiem, tāpēc brīnās, kā plašsaziņas līdzekļi ieguvuši viņa vārdu. Tomēr nepatīkamākais ir tas, ka uzņemtās fotogrāfijas ar viņa asiņojošo seju izplatītas internetā, jo tam savu piekrišanu nav devis.

«Man daudzi tagad jautā, kāpēc es skrienu ar ieroci.

Mežā es nejūtos drošs, turklāt skrienot suns savādāk var reaģēt, nekā cilvēkam ejot.

Ja valsts man ir oficiāli iedevusi ieroča nēsāšanas atļauju, tad man ir tiesības nēsāt ieroci. Atļauja man ir izsniegta kopš 90.gadiem, jo esmu strādājis ne tikai Saeimas drošības dienestā, bet arī par kuģa aģentu. Turklāt esmu pieredzējis situāciju, kad kāds cilvēks man ar ieroci uzbruka uz ielas. Jebkurā gadījumā es zinu ieroča izmantošanas noteikumus, izvērtēju situāciju, turklāt Biķernieku meža gadījumā bija šāviens gaisā un apkārt neviena nebija. Katru reizi ieroci neņemu līdzi, tas ir atkarīgs no pārvietošanās maršruta un riskiem,» norādīja Stradiņš.

Savukārt Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrība sociālajā tīklā «Facebook» ievietojusi paziņojumu, kurā teikts, ka ielu vingrotāji ir arī sportisti, kas sporto ārā, un ielu vingrošanas laukumi atrodas tumšos stadionos, kas bieži vien ir paaugstinātas bīstamības vietās.

«Mēs uz treniņiem ar pielādētiem kaujas ieročiem neejam. Grūti iedomāties, kas darās galvā cilvēkam, kurš, no mājas dodoties sportot, apbruņojās tā, it kā viņš dodas kara laukā. Paldies Dievam, incidents ir noslēdzies bez cietušajiem,» teikts paziņojumā.

Valsts policijas oficiāli sniegtā informācija liecina, ka pagājušās nedēļas nogalē policija saņēma izsaukumu uz Biķernieku mežu, jo tur noticis incidents starp vairākiem cilvēkiem.

Notikuma vietā noskaidrots, ka kādam vīrietim, pēc viņa vārdiem, skrienot pa mežu, uzbrucis suns un viņš to mēģinājis aizbaidīt ar diviem brīdinājuma šāvieniem no savas personīgās kaujas pistoles. Taču cits vīrietis, lietojot fizisku spēku un nodarot miesas bojājumus, skrējēju aizturēja.

Šobrīd par faktu ir sāktas trīs administratīvās lietvedības - par iespējamu ieroču nēsāšanas noteikumu pārkāpšanu, par iespējamu dzīvnieka turēšanas noteikumu pārkāpšanu un par miesas bojājumu nodarīšanu.

Sadovskis apstiprināja, ka šajā lietā skrējējam nozīmēta ekspertīze miesas bojājumu pakāpes noteikšanai un attiecīgi pēc ekspertīzes rezultātiem tiks vērtēts, vai ir pamats sākt kriminālprocesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu