Pēc traģiskā negadījuma domās, kā uzlabot drošību Rīgas kapsētās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter @ltvzinas

Pēc negadījuma ar personas bojāeju Jaunciema kapos sprādziena rezultātā Rīgas pašvaldības Kapsētu pārvalde spriedīs par drošības pasākumiem līdzīgu negadījumu novēršanai tās pārraudzībā esošajās kapsētās.

Kā pastāstīja Kapsētu pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs Igors Svincickis, pašlaik pašvaldības pārstāvjiem nav skaidri notikušā iemesli. Pēc apstākļu noskaidrošanas pārvaldes speciālisti varēs izvērtēt, kādi turpmākie preventīvie pasākumi nepieciešami.

Svincickis arī apliecināja, ka iepriekš līdzīgi negadījumi Rīgas kapsētās nav notikuši.

Kā ziņots, Rīgā, Jaunciema kapos, šodien, eksplodējot sprādzienbīstamam priekšmetam, bojā gājis 60 gadus vecs vīrietis, skaidroja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Nacionālajos bruņotajos spēkos informē, ka sprādziens noticis, kopjot kapu. Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas vienība notikuma vietā atrada nenosakāmas izcelsmes metāla šķembas un citu sprādzienbīstamu priekšmetu fragmentus.

To, vai sprādzienbīstamais priekšmets bija Otrā pasaules kara mantojums, policija skaidros ekspertīzē,teica Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Policija noskaidrojusi, ka bojāgājušais uz kapiem bija atnācis kopā ar savu dzīvesbiedri, kura sprādzienā necieta.

Par notikušo sākts kriminālprocess.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu