Tiesās sievieti, kura ar zirgu mājās atvilka nelikumīgi nomedītu alni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kuldīgas rajona tiesa 11.maijā turpinās skatīt krimināllietu, kurā apsūdzēta Kristīne Ozola par nelikumīgām aļņa medībām, dzīvnieka transportēšanai izmantojot zirgu, pastāstīja tiesas pārstāve Anita Miņina.

Tiesas sēdē ceturtdien tika nopratināti vairāki liecinieki. 11.maija tiesas sēdē plānots, ka liecības sniegs apsūdzētā.

Miņina skaidroja, ka pērnā gada 5.februārī Ozola, nelikumīgu medību nolūkā, tas ir, nepiesakoties medībām, bez medību atļaujas, kā arī bez medību tiesību lietotāja un medību platību zemes īpašnieka atļaujas, līdzi paņemot pirmstiesas izmeklēšanā precīzi nenoskaidrotu medību šaujamieroci un munīciju, kopā ar savā aprūpē esošajiem medību suņiem, ieradās Valsts meža dienesta Dienvidkurzemes virsmežniecības uzraugāmajā teritorijā.

Ozola, mežā pamanot meža dzīvnieka - aļņa pēdu nospiedumus, sekoja pa aļņa pēdām un pamanot alni, kas ir limitēts medījamais dzīvnieks, šī dzīvnieka sugas saudzēšanas laikā, no līdzi esošā šaujamieroča uz alni mērķtiecīgi raidīja vienu šāvienu, kā rezultātā to nonāvēja. Pēc tam apsūdzētā devās atpakaļ uz savu dzīvesvietu, paņēma zirgu, ar kuru nelikumīgi nomedīto alni aizvilka uz savu dzīvesvietu.

Pirmstiesas kriminālprocesā tika konstatēts, ka apsūdzētās nelikumīgo darbību rezultātā ir radīts ievērojams mantiskais zaudējums 5440 eiro apmērā. Tāpat nelikumīgo medību rezultātā tika apdraudētas medību saimniecības un šo medību platību lietotāja intereses un tiesības, saistībā ar aļņu populācijas saglabāšanu un atjaunošanu, kā arī attiecīgās dzīvnieku sugas genofonda un šo medījamo dzīvnieku apdzīvotās vides saglabāšanu attiecīgajā teritorijā, piebilda Miņina.

Ozolai celta apsūdzība pēc Krimināllikuma panta par nelikumīgām medībām, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tās izdarītas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, vai ja ar tām radīts būtisks kaitējums. Par šo noziedzīgo nodarījumu paredzētais soda mērs -brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Kā arī pēc Krimināllikuma panta par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas. Par šo noziedzīgo nodarījumu Krimināllikumā paredzētais soda mērs - brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu