Jaunciema kapos sprāgušais priekšmets, visticamāk, bijusi rokasgranāta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Priekšmets, kas šonedēļ Jaunciema kapos eksplodēja, nogalinot vīrieti, visticamāk, bijusi rokasgranāta, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Vīrietis, kurš sprādzienā gāja bojā, liktenīgajā dienā ar savu dzīvesbiedri bija atnācis apkopt radinieka kapu. Tomēr sprādziens notika blakus esošajā kapavietā. Pagaidām nav zināms, kāpēc vīrietis piegāja pie blakus esošās kapavietas, kur bija novietots sprādzienbīstamais priekšmets.

Tagad notikušo izmeklē Valsts policija. Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārstāve Iveta Mazūre, policijai ir nodoti ieraksti no Jaunciema kapos izvietotajām videonovērošanas kamerām.

Kā ziņots, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins aģentūrai LETA apstiprināja, ka šonedēļ Jaunciema kapos notikušais sprādziens varētu būt izraisīts ļaunprātīgi.

«Ir daudz neatbildētu jautājumu, tāpēc būtu priekšlaicīgi kaut ko komentēt. Nav izslēgts, ka notikusi ļaunprātība. Tāpēc izvērtējam, vai kāda persona būtu vainīga pie tā, kādēļ sprāgstvielas tur atradās un cieta cilvēks, kuram nevajadzēja iet bojā,» uzsvēra Grišins.

Jebkurā gadījumā policijai šobrīd nav pamata uzskatīt, ka sprādziens bija mērķēts pret vīrieti, kurš gāja bojā. Plašāku informāciju Grišins atturējās atklāt.

Jau ziņots, ka trešdien Jaunciema kapos, eksplodējot sprādzienbīstamam priekšmetam, bojā gājis 60 gadus vecs vīrietis. Nacionālajos bruņotajos spēkos informēja, ka sprādziens noticis, kopjot kapu.

Par notikušo sākts kriminālprocess. Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas vienība notikuma vietā atrada nenosakāmas izcelsmes metāla šķembas un citu sprādzienbīstamu priekšmetu fragmentus. To, kas īsti sprāga, policija noskaidro ekspertīzē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu