Rēzeknes mērs vēršas pret «kompromat.lv» žurnālistu Jākobsonu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (SC) ir vērsies prokuratūrā ar iesniegumu ierosināt kriminālprocesu par apzināti nepatiesa ziņojuma sniegšanu, ko plašsaziņas līdzekļos izplatījis portāla «kompromat.lv» žurnālists Leonīds Jākobsons, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Sabiedrība tika informēta, ka 24.martā žurnālists Jākobsons vērsies pie ģenerālprokurora ar iesniegumu, kurā tika norādīts, ka Rēzeknes mērs ir it kā izteicis draudus žurnālistam, nosūtot īsziņu. Žurnālista viedoklis tika pārpublicēts dažādos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos. Savukārt SIA «Latvijas Mobilais telefons» izsniegtajā ziņā par izejošiem un ienākošiem zvaniem un īsziņām no Bartaševiča telefona numura var pārliecināties, ka ne 23.martā, ne 24.martā Rēzeknes mērs nekādas īsziņas Jākobsonam nebija sūtījis.

Līdz ar to Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs uzskata, ka žurnālista Jākobsona iesniegums ģenerālprokuroram ir vērtējams kā nepatiess ziņojums, un žurnālista darbība nedrīkst palikt kā nekontrolēts instruments, ar kura palīdzību tiek īstenotas atsevišķas personas intereses. Pretējā gadījumā tiek apdraudēta valsts pārvaldes kārtība, un šāda personas

rīcība, kas ir radījusi kaitējumu gan privātajai dzīvei, gan publiskajām interesēm, nevar palikt nesodīta.

Ņemot vērā minēto, Bartaševičam ir pamats izdarīt secinājumu, ka īsziņas, kas it kā esot saņemtas no viņa lietotā tālruņa numura, ir falsificētas, un šādas rīcības mērķis ir mēģinājums iniciēt kriminālprocesu pret viņu kā politiķi, kas pielīdzināma apjomīgai apmelošanas kampaņai. Šāds viedoklis veidojas no pēdējā laika plašsaziņas līdzekļos «kompromat.lv» un laikrakstā «Ludzas Zeme» izplatītajiem tendencioziem rakstiem, kur rakstu autori, intervējamās personas un atbalstītāji ir portāla «kompromat.lv» žurnālists Jākobsons, avīzes «Ludzas Zeme» galvenā redaktore Laima Linuža, kā arī kāds Rēzeknes pilsētas domes deputāts.

Šādas darbības Bartaševičs vērtē kā centienus veidot pozitīvu sabiedrisko viedokli par Rēzeknes uzņēmēju Andreju Udalovu, kurš tiek turēts aizdomās par cita Rēzeknes uzņēmēja Andra Lucatnieka slepkavību, kā arī izdarīt spiedienu uz izmeklēšanu un tiesu minētajā kriminālprocesā, lai paātrinātu Udalova atbrīvošanu no apcietinājuma.

Jau ziņots, ka marta sākumā Rēzeknes mērs nosūtīja pretenziju SIA «Ludzas Zeme» un laikraksta galvenajai redaktorei, kā arī portāla «kompromat.lv» veidotājiem par publikāciju virkni, kuras satur nepatiesas ziņas un ar tām tika aizskarts Bartaševiča un viņa ģimenes gods un cieņa. Šajā sakarā ir iesniegts arī iesniegums policijā par lūgumu sākt kriminālprocesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu