Pērn par suņu uzbrukumiem cilvēkiem sākti 78 kriminālprocesi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā gadā par suņu uzbrukumiem cilvēkiem sākti 78 kriminālprocesi, bet gadu iepriekš ierosināto lietu skaits bija lielāks - 123 kriminālprocesi, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Krimināllikumā atsevišķā pantā ir paredzēta atbildība par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā cietušajam nodarīts miesas bojājums. Lielākā daļa kriminālprocesu sākti tieši par saimnieku nepieskatītu suņu uzbrukumiem iedzīvotājiem, pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins.

Par dzīvnieku turēšanas prasību pārkāpšanu paredzēta arī administratīvā atbildība, taču Valsts policija neapkopo informāciju par to, cik personu sodīts par šādu pārkāpumu.

Anučins skaidroja, ka Valsts policijas uzdevums nav kontrolēt, vai suņu saimnieki atļauj saviem mīluļiem pilsētās skraidīt bez uzpurņa un pavada, taču policijas tiesības ir saukt saimnieku pie kriminālatbildības, ja dzīvnieks nodarījis miesas bojājumus cilvēkam. Ja izmeklēšanā tiek konstatēts, ka dzīvnieks ir bīstams, tad Valsts policija par to informē Pārtikas un veterināro dienestu.

Kriminālprocesi tiek sākti pēc tam, kad cietušais uzrakstījis iesniegumu policijai. Pēc kriminālprocesa sākšanas policija vienmēr nozīmē ekspertīzi, lai noskaidrotu miesas bojājumu pakāpi un to, vai trauma nav gūta citādā veidā, skaidroja Anučins.

Krimināllikums par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā cietušajam nodarīti miesas bojājumi vai tas izraisījis cilvēka nāvi, paredz brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Kā ziņots, jautājums par suņu pieskatīšanu jaunu aktualitāti ieguva pēc iepriekšējās nedēļas notikumiem Biķernieku mežā, kur saķērās bijušais «Vienotības» pārstāvis Centrālajā vēlēšanu komisijā Sigords Stradiņš un «Ghetto Games» organizētājs Raimonds Elbakjans. Stradiņš mežā skrējis, kad viņam uzbrucis Elbakjana suns. Stradiņš suņa virzienā šāvis ar pistoli, bet Elbakjans viņam uzbrucis un atbruņojis. Saistībā ar abu vīriešu rīcību sākti kriminālprocesi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu