Joprojām nav atrasts no Olaines cietuma izbēgušais noziedznieks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Ieslodzījuma vietu pārvaldei (IeVP) joprojām nav izdevies atrast pagājušajā piektdienā no Olaines cietuma slēgtās nodaļas aizbēgušo Sergeju Jeļisejevu.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) vadītāja Ilona Spure šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» apstiprināja, ka izbēgušais vēl tiek meklēts, un piebilda, ka aizbēgušais Latvijas teritoriju neesot pametis, līdz ar to tuvākajā laikā viņu arī izdosies atrast.

Tieslietu ministrijā, komentējot šo notikumu, aģentūrai LETA norādīja, ka IeVP pašreiz veic izmeklēšanu un tajā tiks noskaidroti visi notiesātā izbēgšanas apstākļi, tostarp arī tas, kā pie notiesātā nonāca instrumenti restu pārzāģēšanai.

Tāpat ministrija pēdējos gados vairākkārt ir vērsusi valdības uzmanību uz ieslodzījuma vietu novecojošo infrastruktūru un tās stāvokli, tostarp Ieslodzījuma vietu infrastruktūras attīstības koncepcijā, kuru Ministru kabinets apstiprināja 2013.gada 12.februārī. Šajā koncepcijā tika virzīts risinājums, ka Latvijā nepieciešami jauni cietumi, kuros iespējams nodrošināt ne tikai notiesāto resocializāciju, bet arī sabiedrības drošību, tostarp drošu ieslodzījuma vietu infrastruktūru.

Jau ziņots, ka likumsargi pārbaudījuši vairākas adreses, taču noziedznieka atrašanās tajās nav apstiprinājusies, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja IeVP.

Tāpat IeVP turpina dienesta pārbaudē skaidrot bēgšanas apstākļus, taču neviena amatpersona uz izmeklēšanas laiku šobrīd no amata nav atstādināta. Izmeklēšana tiek veikta arī kriminālprocesā par bēgšanu.

IeVP lūdz sabiedrības palīdzību notiesātā meklēšanā un par jebkuru informāciju lūdz ziņot Valsts policijai pa tālruni 112, 110 vai 29 425 235.

Jau ziņots, ka 20.martā, plkst.3.10 no cietuma aizbēdzis agrāk astoņas reizes tiesātais 1990.gadā dzimušais Sergejs Jeļisejevs.

Notiesātais ir 180 centimetrus garš, kalsns un ļoti īsiem matiem. Vīrietis bija ģērbies tumšā sporta jakā un tumšās biksēs. Īpašas pazīmes - labi pamanāma kreisās auss trauma.

Notiesātajam nav personu apliecinoša dokumenta un viņš ir bez jebkādiem iztikas līdzekļiem. Jeļisejevs no cietuma izbēdzis, pārzāģējot loga restes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu