Auto mazgātājam par mātes noslepkavošanu - mūža ieslodzījums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa kādam vīrietim piespriedusi mūža ieslodzījumu par savas 70 gadus vecās slimās mātes noslepkavošanu.

Aģentūras LETA rīcībā esošajā spriedumā teikts, ka pagājušā gada februārī Rīgā apsūdzētais izteica savai ar epilepsiju un osteoporozi slimojošai mātei sadzīves rakstura pretenzijas. Vīrietis pienācis pie gulošās mātes un tīši izdarīja vairākus sitienus ar plaukstām un dūrēm pa sievietes dzīvībai svarīgām ķermeņa daļām.

Ekspertīze liecināja, ka sievietei tika nodarītas vairākas traumas, tostarp kaulu lūzumi un asinsizplūdums smadzenēs.

Pēc mātes nāves iestāšanās vīrietis pārvilcis cietušās līķi dzīvokļa balkonā.

Tiesas spriedums liecina, ka vīrietis agrāk tiesāts par dažādiem noziegumiem. Jau 1983.gadā viņam piespriesti desmit gadi cietumā. 1993.gadā viņam piespriesti trīs gadi cietumā, 2000.gadā viņam vēlreiz piespriesti desmit gadi cietumā, taču vēlāk šis sods samazināts. 2004.gadā tiesa viņam piespriedusi trīs gadus cietumā, bet 2006.gadā - vienu gadu nosacīti. Par dažādiem pārkāpumiem viņš saņēmis vēl vairākus mazāka apmēra sodus.

Spriedums liecina, ka vīrieti 1983.gadā ieteikts atzīt par pieskaitāmu, savukārt pērn no Rīgas Centrālcietuma iegūtā raksturojuma redzams, ka ieslodzījuma laikā pieļāvis četrus režīma pārkāpumus, par kuriem ticis sodīts divas reizes. Sarunās ar cietuma administrācijas pārstāvjiem viņš bijis korekts, pieklājīgs, ārēji kārtīgs, higiēnas prasības ievērojis, bet brīvajā laikā skatījies televīzijas pārraides un kopumā raksturots pozitīvi.

Vīrietis ir šķīries, apgādājamo nav, līdz apcietinājumam strādājis kādā uzņēmumā par auto mazgātāju.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas spriedums nav stājies likumīgā spēkā, jo ir saņemta apelācija sūdzība, kura gan ir atstāta bez virzības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu