ASV aizturēts austrumeiropiešu naudas atmazgātāju shēmas dalībnieks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV aizturēts vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par dalību austrumeiropiešu naudas atmazgāšanas grupējumā, kas saistīts ar Latviju, vēsta laikraksts «The Daily Commercial».

ASV likumsargi grupējumu dēvē par Latvijas naudas atmazgātāju tīklu. Grupējumā ietilpst noziedznieki no Austrumeiropas valstīm, un ASV likumsargu uzmanības lokā tas nonācis 2013.gada vasarā.

Floridā aizturēts 38 gadus vecais Gruzijas pilsonis Giorgijs Ciklauri, kurš mēģinājis uz sveša vārda atvērt kontu «TD Bank» bankas filiālē Jūstisas pilsētā.

Vīrietis bankā uzdevies par Timuru Alasanjanu, uzrādot neapzīmogotu pasi un apgalvojot, ka tā esot Polijā izdota identitātes karte. Ciklauri iepriekš atvēris kontu «TD Bank» filiālē Deltonā, uzrādot Latvijas pilsoņa Frīdriha Gulbja pasi un identitātes karti.

ASV muitas dienestā nav datu par Timura Alasanjana vai Frīdriha Gulbja iebraukšanu ASV teritorijā.

Izmeklētāji atklājuši, ka vīrietis atvēris kontus vēl vairāku citu banku filiālēs Floridas štatā, līdz ar to likumsargiem radušās aizdomas, ka viņš ietilpst zināmajā naudas atmazgātāju grupējumā.

Kā liecina ASV Valsts departamenta izdotais brīdinājums par grupējumu, tas izmanto īslaicīgiem ceļojumiem ASV atcelto vīzu režīmu. Shēmas ietvaros naudas atmazgātāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citām Austrumeiropas valstīm īslaicīgi ierodas ASV, lai piedalītos naudas čeku viltošanā, kredītkaršu datu kopēšanā, nodokļu atmaksas, bezskaidras naudas pārskaitījumu un interneta auto izsoļu apkrāpšanā.

Pēc ASV Valsts departamenta datiem, šīs shēmas dalībnieki ASV pilsoņiem izkrāpuši vismaz divus miljonus dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu