Vienā no balsu pirkšanas lietām sešiem vēlētājiem maksāti pieci eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kuldīgas rajona prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par sešu vēlētāju balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās, informēja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Prokuratūra uzskata, ka apsūdzētās personas pamudināja vēlētājus par naudas atlīdzību piecu eiro apmērā piedalīties 12.Saeimas vēlēšanās, balsojot par iepriekš norādītu politiskās partijas deputātu kandidātu sarakstu un vienam konkrētam deputātam balsošanas gaitā ieliekot plus atzīmi.

Viena apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta par kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības, bet otra - par šī nozieguma atbalstīšanu. Viena persona vainu neatzīst, bet otrs apsūdzētais sevi par vainīgu atzīst pilnībā.

Lai arī lieta nodota tiesai, prokuratūras preses sekretāre atturējās minēt, kuras partijas un kandidāta labā balsis varētu būt pirktas. Eiduka ne apstiprināja, ne noliedza, ka balsis varētu būt pirktas Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) kandidāta labā. Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka kandidāts, kura labā balsis varētu būt pirktas, iespējams, ir advokāts un ZZS ietilpstošās Latvijas Zaļās partijas valdes loceklis Mārtiņš Martinsons, kurš startēja Kurzemē no ZZS saraksta un Saeimā neiekļuva.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu