Rīgā aizturēts vīrietis, kurš laupīšanas laikā upuri nogalinājis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Rīgā aizturēts vīrietis, kurš laupīšanas laikā upuri nogalinājis.

Garāžu kooperatīvā Anitas ielā 27.martā pie kādas garāžas tika atrasts 1941.gadā dzimuša vīrieša līķis ar redzamām vardarbīgas nāves pazīmēm.

Par šo gadījumu Rīgas Ziemeļu policijas iecirknī tika sākts kriminālprocess un sākta izmeklēšana.

Policisti noskaidroja, ka bojā gājušais vīrietis iepriekš ticis aplaupīts. Viņam bija nolaupīts mobilais telefons un zelta gredzens.

Izmeklēšanas laikā policisti 30.martā Vecmīlgrāvī aizturēja 1988.gadā dzimušu vīrieti aizdomās par šā nozieguma izdarīšanu.

Vīrietis tika nogādāts iecirknī, kur savu vainu izdarītajā noziegumā atzina. Veicot kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, policisti atrada nolaupīto mobilo tālruni un zelta gredzenu.

Aizturētais likumsargiem paskaidroja, ka viņa sākotnējais nodoms bijis vīrieti aplaupīt, bet cietušais esot sācis pretoties, tādēļ viņam tika nodarīti miesas bojājumi, kuru dēļ iestājās cietušā nāve.

Aizturētais iepriekš jau bijis tiesāts, tostarp par bruņotu laupīšanu.

Otrdien vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Pret aizturēto sākts kriminālprocess par laupīšanu, ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, kā dēļ iestājusies cietušā nāve. Par šādu noziegumu paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu