Aizturēti divi lietuvieši, kuri mēģināja piekrāpt sirmgalvi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daugavpilī likumsargi aizturējuši divus lietuviešus, kuri, visticamāk, mēģināja piekrāpt sirmgalvi, pastāstīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Anastasija Laizāne.

Viņa pastāstīja, ka Latgales reģiona pārvaldē tika saņemta informācija par pieciem krāpšanu mēģinājumiem Daugavpils novada teritorijā, kad no cilvēkiem tiek pieprasīta nauda, lai izpalīdzētu nepatikšanās iekļuvušajam tuviniekam.

Ļaundaru darbības shēma nav manāmi mainījusies, proti, zvanot potenciālajam upurim pa telefonu, informē par to, ka kāds radinieks iekļuva nepatikšanās vai pastrādājis kādu pārkāpumu un ir nepieciešama konkrēta naudas summa, lai izvairītos no nepatikšanām.

«Par laimi, nevienā no šiem gadījumiem cilvēki nav noticējuši viltvāržiem un naudu nav maksājuši,» piebilda Laizāne.

Todien, 14.aprīlī, saņemot vairākus signālus no iedzīvotājiem par šāda rakstura telefona zvaniem, policijas darbinieki nekavējoties reaģēja un uzsāka operatīvus meklēšanas pasākumus, kuru rezultātā vienā no šo krāpšanu mēģinājumu reizēm Kriminālpolicijas biroja darbinieki aizturēja 1989. un 1986.gadā dzimušus Lietuvas pilsoņus.

Abi vīrieši tika aizturēti Daugavpilī, pie kādas dzīvojamas mājas, kur iespējams bija ieradušies pēc solītās naudas summas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu