Jelgavā aizturēti pieci marihuānas tirgoņi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Strādājot pastiprināti narkotisko vielu aprites apkarošanas jomā, Valsts policijas speciālisti Zemgalē par marihuānas realizēšanu aizturējuši vairākas personas, TVNET informēja policijā.

Pagājušajā nedēļā, 13.aprīlī, Jelgavas pilsētā par marihuānas realizēšanu aizturēti 1978. un 1992. gadā dzimuši vīrieši. Aizturēšanas laikā policisti izņēma 3 gramus izžāvētas sasmalcinātas augu valsts izcelsmes vielas - marihuānas. Kriminālprocesa ietvaros abi vīrieši tika aizturēti un ievietoti īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Savukārt jau nākamajā dienā Jelgavā tika aizturētas vēl trīs personas par narkotiskās vielas – marihuānas realizāciju. Aizturēšanas laikā izņēma divus iepakojumus ar 3 gramiem izžāvētas un sasmalcinātas augu valsts izcelsmes vielas – marihuānas. Aizturēti divi 1998.gadā dzimuši jaunieši un viens 1997.gadā dzimis puisis.

Sākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma «Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu», ja to izdarījuši personu grupa pēc iepriekšējās vienošanās, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīts, vai aizturētās personas nav saistītas citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu