Policisti jaunietim atsavina puskilogramu psihotropo vielu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Valsts policija otrdien Vidzemē atsavinājusi gandrīz puskilogramu psihotropo vielu, TVNET informēja policijas pārstāve Ieva Sietniece.

Ekspertīzes atzinumā apstiprināts, ka šī viela ir ADB CHIMINACA, kura iekļauta psihoaktīvo vielu sarakstā.

Nedēļas sākumā 21.aprīlī Valsts policijas lietvedībā esošajā kriminālprocesā, kas ierosināts par to, ka persona Vidzemes un Zemgales reģionā nodarbojas ar neatļautu narkotisko/psihotropo vielu izplatīšanu, veica speciālo izmeklēšanas eksperimentu. Vidzemes reģionā aizturēts 1996.gadā dzimis jaunietis par 495 gramu sasmalcinātas izžāvētas zaļganbrūnas augu valsts izcelsmes vielas realizāciju. Policisti jau saņēmuši ekspertīzes atzinumu - šī viela ir iekļauta psihoaktīvo vielu sarakstā.

Policijas darbinieki Kriminālprocesa ietvaros veica arī sankcionētu kratīšanu personas dzīvesvietā Vidzemes reģionā, kuras laikā izņēma 30 gramus sasmalcinātas izžāvētas zaļganbrūnas augu valsts izcelsmes vielas, elektriskos svarus un 1 iepakojumu ar 3 gramiem gaišas pulverveida vielas. Šīm izņemtajām vielām arī nozīmēta ekspertīze. Policijas darbinieki personu aizturēja Kriminālprocesa likuma 264. panta kārtībā un ievietoja īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Sākts kriminālprocess, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Kriminālprocesa ietvaros tiks pārbaudīts, vai persona nav iesaistīta citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu