«Saskaņa» gatava atbalstīt Ločmeles-Luņovas izdošanu kriminālvajāšanai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja Saeimai būs jālemj, opozīcijā esošā partija «Saskaņa» atbalstīs partijas biedres Regīnas Ločmeles-Luņovas izdošanu kriminālvajāšanai, aģentūrai BNS apstiprināja «Saskaņas» Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs.

Klementjevs sacīja, ka «Saskaņa» uzskata - Ločmele-Luņova ir sevi parādījusi kā aktīvu deputāti, kura partijas biedru vidū tiek augsti vērtēta. Tomēr, ja Saeimai būs jābalso par to, vai piekrist kriminālvajāšanas uzsākšanai, «Saskaņa» balsos par.

«Saskaņas» pārstāvis norādīja, ka partija neapšaubīs prokuratūras un tiesas iespējamos lēmumus, jo tam neesot pamata. Pret Ločmeli-Luņovu partija neizdarīs nekādu spiedienu nolikt deputāta mandātu, uzsvēra Klementjevs.

Jau ziņots, ka prokuratūrā nodota krimināllieta pret Ločmeli-Luņovu. Viņa paziņojumā medijiem skaidro, ka ceturtdien kļuvis zināms, ka prokuratūrā nodota krimināllieta, kurā viņas iepriekšējais liecinieka statuss pirms trim nedēļām ticis nomainīts uz aizdomās turētā statusu.

Ločmele-Luņova aģentūrai BNS pastāstīja lieta ir saistīta ar nodokļu nemaksāšanu, taču norādīja, ka sīkāka informācija pagaidām viņai neesot pieejama. Neoficiāli zināms, ka nenomaksātā nodokļu summa ir 15 tūkstoši.

Saeimas Kārtības rullis paredz - ja Saeima piekrīt kriminālvajāšanas sākšanai pret Saeimas locekli, attiecīgais Saeimas loceklis zaudē tiesības piedalīties Saeimas un tās komisiju, kā arī citu to institūciju sēdēs, kurās Saeima viņu ir ievēlējusi vai apstiprinājusi, līdz kriminālvajāšanas izbeigšanai vai līdz brīdim, kad stājas spēkā notiesājošs tiesas spriedums. Tāpat Saeimas Kārtības rullī teikts, ka deputātam mēnešalgu izmaksā piecdesmit procentu apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu